Natjecanje vatrogasnih ekipa u terenskim vozilima


Međunarodno natjecanje vatrogasnih ekipa u terenskim vozilima Medulin 2013. održano je 26. listopada u organizaciji DVD-a Medulin, uz potporu Područne vatrogasne zajednice Pula i Vatrogasne zajednice Istarske županije. Natjecale su se 32 ekipe iz Hrvatske i Slovenije, i to 27 ekipa u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji.

Ekipe sastavljene od po četiri člana/članice terenskim su vozilima morale zadanom trasom odraditi pet raznolikih vježbi spasilačkih intervencija (gašenje požara pjenom i vodom, traženje i spašavanje ozlijeđene osobe, vježba s brentačama, spašavanje na moru te vježba s motornom pumpom).

U muškoj konkurenciji prvo i drugo mjesto osvojili su slovenski vatrogasci PGD-a Bistrica ob Sotli i PGD-a Steklarna – Rogaška Slatina, dok je treće mjesto zauzela ekipa DVD-a Tuhelj, a četvrto JVP-a Labin. Dodajmo da je u muškoj konkurenciji ekipa DVD-a Remetinec zauzela deseto, a DVD-a Medulin 13 mjesto.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je pet ženskih ekipa, a najbolje su bile vatrogaskinje DVD-a Bale. Drugo je pripalo ekipi DVD-a Vodnjan, a treće Medulina, dok su četvrto mjesto zauzele vatrogaskinje iz Višnjana te peto ekipa DVD-a Pula.

Pokale najboljim ekipama i diplome za sudjelovanje u novoizgrađenom Vatrogasnom domu u Medulinu uručili su Klaudio Karlović, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednik JVP-a Pula, Petar Znahor, tajnik Područne vatrogasne zajednice Pula i predsjednik DVD-a Pula, te Marin Mihovilović, predsjednik, i Milan Siladić, tajnik DVD-a Medulin. (Napisao i snimio A. ČABARAVDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter