Natjecalo se 200 školaraca

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Kvalifikacijsko natjecanje ovogodišnje Erste Plave lige, u organizaciji Atletskog kluba Medulin, održano je u srijedu na stadionu SRC Uljanik-Veruda. Već na početku četverosatnog natjecanja 200-tinjak mališana, uzrasta od trećeg do šestog razreda osnovne škole, pojavilo se na stadionu, a još najmanje toliko pristizalo ih je na natjecanje iz gotovo svih pulskih osnovnih škola.

Svoje talente mladi su školarci pokazali natječući se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u vis i u dalj, bacanju kugle i vortexa. Natjecanja su trajala od 14 sati pa sve do navečer, a po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji osigurali su potom nastup u finalu Erste Plave lige, koje će se održati 29. kolovoza u sklopu najstarijeg i najprestižnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj.

Oni iskusniji, atletici su pristupali ozbiljno, zagrijavajući se prije natjecanja. Drugi su ih kopirali uz primjetnu tremu, a sve su pratili budnim okom profesori, treneri i roditelji.

Inače, ovo jedinstveno atletsko natjecanje organiziraju Atletski klub Pro Sport s partnerima, Erste&Steiermärkische banka i Erste Plavi mirovinski fondovi. Pokrovitelji su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatski atletski savez, a podršku manifestaciji daje Zagrebačko savjetovalište protiv nasilja djece i mladih Luka Ritz. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter