Natjecali se u sedam sportskih ili kartaških disciplina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povodom 26. godišnjice osnivanja 154. brigade Hrvatske vojske u prostorijama Boćarskog doma u Poreču proteklog je vikenda održano sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana, članova udruga proisteklih iz 154. brigade Hrvatske vojske.

U ranim jutarnjim satima okupili su se predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata – 154. iz Umaga, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Pazinštine i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Poreč, koje svaka na svom području okupljaju i brinu se o hrvatskim braniteljima, prvenstveno pripadnicima 154. brigade HV kojih je najviše u njihovom članstvu. Branitelje je ispred domaćina pozdravio porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji im se zahvalio na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu, zaželio im uspjeh u sportskom takmičenju i ugodno cjelodnevno druženje.

Natjecanja su se održala u stolnom tenisu, šahu, boćanju, elektronskom pikadu te kartanju briškule i trešeta i bele. Desetak dana prije održano je takmičenje u streljaštvu na streljani Drenova u Rijeci. Nakon takmičenja sportski susreti su završili prigodnim druženje u prostorijama Obrtničkog doma, gdje su podijeljena priznanja i medalja za ostvarene rezultate. Sveukupni pobjednik sportskih susreta je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Poreč, drugo mjesto pripalo je Pazincima, a treće mjesto predstavnicima udruge iz Umaga. Organizaciju susreta financijski su pomogli Grad Poreč i općine Poreštine. (B. ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter