Natjecaji za ravnatelje - vrlo brzo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije umaške ustanove Muzej grada Umaga i Gradsku knjižnicu nešto manje od cetiri godine vode vršitelji dužnosti. Otkad je bivša ravnateljica muzeja Narcisa Bolšec Ferri u veljaci 2006. postala procelnicom Konzervatorskog ureda u Puli, vodstvo te ustanove preuzela je Biljana Bojic, zaposlena u muzeju na radnom mjestu restauratorice-dokumentaristice. Ona je tada postala v. d. ravnateljice muzeja, što je i danas.

Neven Ušumovic, voditelj Gradske knjižnice Umag, od 2005., takoder obnaša funkciju v. d. ravnatelja. Od 1. listopada, kada je knjižnica postala samostalna ustanova - do danas, nije raspisan javni natjecaj za odabir ravnatelja.U gradskoj upravi vele da ce natjecaje ubrzo objaviti, ali bez odgovora je ostao upit zašto to dosad nije ucinjeno.

- Status vršitelja dužnosti ravnatelja muzeja i Gradske knjižnice ostao je otvorenim pitanjem od prethodnog cetverogodišnjeg mandata gradske vlasti. Naime, temeljem Zakona o muzejima i Zakona o knjižnicama, ustanovama do pet zaposlenih upravlja ravnatelj, stoga je osnivac, konkretno Gradsko poglavarstvo, bilo obvezno raspisati natjecaj za ravnatelja. Status osoba koje su vršitelji dužnosti nastupio je uslijed odlaska Narcise Bolšec Ferri na novu dužnost, kao i cinjenice da je slijedom Zakona o knjižnicama valjalo osamostaliti takve institucije, piše u odgovoru gradonacelnika Vilija Bassanesea.

Kako dalje piše, Grad kani što prije raspisati natjecaje za ravnatelje navedenih institucija, koje svojim radom obogacuju kulturnu ponudu i daju pecat prepoznatljivosti Umagu na kulturnoj sceni Istre.


Podijeli: Facebook Twiter