Natječaj za slavljeničko izdanje MIK-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival Melodije Istre i Kvarnera sljedeće će godine proslaviti 50. rođendan. Svi oni koji žele konkurirati za pobjedu na slavljeničkom MIK-u, doznajemo iz direkcije Festivala, mogu želju  ostvariti ukoliko radove pošalju na natječaj što ga je Festival raspisao neki dan i koji ostaje otvoren do 31. siječnja 2014. Radovi se šalju preporučenom pošiljkom na adresu "Festival MIK 2014", Rubeši 139a, 51215 Kastav ili na e-mail [email protected].

- Skladbe upućene na natječaj moraju imati stihove pisane ili na čakavskom dijalektu Istre i Kvarnera, ili na hrvatskom književnom jeziku, ili pak na talijanskom dijalektalnom i književnom jeziku. Moraju tematski biti vezani uz Istru i Kvarner s neograničenim izborom tema vezanih uz ovo podneblje. Skladbe moraju sadržati melos istarsko-kvarnerskog podneblja, slijedeći duh najljepših ostvarenja Festivala MIK, a kad kažem melos istarsko-kvarnerskog podneblja podrazumijevam svaki glazbeni izraz koji je ušao u tradiciju Kvarnera i Istre. Kompozicije mogu biti pisane kao zabavne pjesme ili kao pjesme slobodnoga glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih modernoj, zabavnoj, pop, rock ili folk glazbi, pojašnjava Andrej Baša, direktor Festivala MIK i dodaje kako svaka prijava mora sadržati demo snimku na CD-u ili mp3- u ukoliko je poslana na na e-mail Festivala sa snimljenom vokalnom dionicom i instrumentalnom pratnjom jednog ili više instrumenata. Potom mora imati i dva primjerka tekstova pisanih u wordu ukoliko su poslani e-poštom te podatke o autorima i kontakt informacije.

Doznajemo i da skladbe upućene na Natječaj ne smiju biti ranije objavljene i izvedene, kao i podatak kako autori moraju garantirati za originalnost poslanih uradaka. Podrobnije informacije zainteresirani tekstopisci i kompozitori mogu dobiti na telefon 051/224038, na e-mail: [email protected] ili pak na festivalskim stranicama www.festivalmik.com. (S. M./NL)


Podijeli: Facebook Twiter