Natječaj za scenarij Propeler Filma

Scena iz 'Žutog mjeseca' Zvonimira Jurića
Scena iz 'Žutog mjeseca' Zvonimira Jurića

Nakon izuzetno uspješnih omnibusa u "Zagrebačkim pričama 1" i "Zagrebačkim pričama 2", i igranih filmova iz tih serijala, producent Propeler Film, na čelu s producentom Borisom T. Matićem, otvorio je natječaj za produkciju kratkih igranih filmova u sklopu projekta "Zagrebačke priče 3", a tema je blagdan, ili praznik.

Natječaj je otvoren do 1. srpnja, a potrebno je prijaviti scenarij za kratki igrani film u trajanju od 12 do 15 minuta. Pravo sudjelovanja imaju redatelji koji su ujedno i scenaristi, pisci scenarija s predloženim redateljem, ili samo autori scenarija koji će u suradnji s Propeler Filmom dogovoriti redatelja filma. Opis projekta, pravilnik natječaja i potrebnu dokumentaciju moguće je pronaći na službenoj internetskoj stranici Zagrebačkih priča: www.zagrebacke-price.org ili ih zatražiti putem E-maila: [email protected].

Treba podsjetiti da su "Zagrebačke priče" projekt Propeler Filma nastao kao poticaj za stvaranje Zagrebačkog filmskog fonda, a već je prvi izlazak u javnost 2009. na 56. Puli pokazao da je izbor devet kratkih filmova (između 109 scenarija pristiglih na javni natječaj) bio pun pogodak. To se potvrdilo i u kinima gdje su "Zagrebačke priče" prikazane distribuciji i kao omnibus, ali i kao pojedinačni filmovi, te na 50-ak festivala u zemlji i svijetu na kojima su osvojile pregršt nagrada, što se ponovilo i 2010. na novom natječaju na temu ljubav. Na njega je pristiglo 142 scenarija od kojih je odabrano šest kratkih igranih filmova koji su premijeru imali lani na festivalu u Puli. Najznačajnija nagrada dosad pripala je filmu "Na kvadrat" redatelja Radislava Jovanova Gonza koji je u Dresdenu osvojio ARTE nagradu za najbolji film. (M. ĆURIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter