Natjecaj za javnu rasvjetu po propisu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva dana otkako je predsjednik pulske Ladonje Mauricio Licul ponovno prozvao gradsku vlast zbog netransparentnosti i pogodovanja u javnim natjecajima, u ovom slucaju za održavanje javne rasvjete, oglasio se pulski IDS opovrgavajuci Liculove tvrdnje.

- Iznošenje laži i obmana postalo je uobicajeno za Ladonju. Zadovoljstvo mi je kazati da smo natjecajem dobili sposobnog i kvalificiranog izvodaca. Radi se o zahtjevnom i kompleksnom poslu, a odabrana tvrtka ima strucno i kvalificirano osoblje za to, tim više što imaju vrlo dobru suradnju s Elektroistrom, a kooperanti su i Hrvatskog telekoma, rekao je clan predsjedništva pulskog IDS-a, ujedno i procelnik nadležnog gradskog odjela koji raspisuje natjecaje Damir Prhat.

Dodao je da se radi o pulskoj tvrtki sa 100 zaposlenih, dakle vodi racuna o još toliko obitelji pa se zapitao što to Plinio Cuccurin ima protiv pulskih obrtnika. Ustvrdio je potom da je natjecaj legalan i u skladu s propisima te da se nada da ce biti prihvacen na Gradskom vijecu.

Na pitanje kako komentira Liculove tvrdnje da nisu ispoštovane odredbe u poglavlju "Mjerila za utvrdivanje najpovoljnije ponude", Prhat veli da je Ladonja dobro posvetila pažnju natjecaju, no ne dovoljno pa nisu procitali dio u kojem kaže da Strucno povjerenstvo odabire reference koje moraju biti zadovoljene.

Predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljuncic je pak, osvrcuci se na Ladonjino "cudenje" što se na natjecaj javila samo jedna tvrtka, kazao da se mogao javiti bilo tko, no nije. Dodao je da Ladonjin nacin iznošenja neistina nije baš najsretniji modus ponašanja neke stranke te da mu to više djeluje kao isfrustriranost zbog puno uloženog, a malo dobivenog.

Takoder, nastavio je, Ladonja konstantno poziva i traži podjelu, a mi se zalažemo za zajedništvo i prava na razlicita mišljenja, no koliko je tko napravio pokazat ce izbori.


Podijeli: Facebook Twiter