Natjecaj za 9. doFuraj svoj film

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od popratnih programa Festivala igranog filma u Puli, koji u neku ruku i najavljuje pocetak nove sezone, doFuraj svoj film! - natjecaj kratkog amaterskog filma (deveti po redu) otvoren je do 1. lipnja 2012., a prijavljeni filmovi bit ce prikazani u sklopu 59. festivala igranog filma u Puli, koji se održava od 14. do 28. srpnja 2012.

Na natjecaj se mogu prijaviti autori filmom u trajanju do jedne minute u .avi videoformatu. Film može i ne mora biti montiran, a jedan autor može sudjelovati s najviše dva filmska uratka.

Filmovi uvršteni u natjecateljski program natjecu se u kategorijama: najbolji film (ili najbolja ideja) po glasovima žirija i najbolji film po glasovima publike (odluku donose posjetitelji online glasovanjem na www.max.tportal.hr od 15. lipnja do 1. srpnja).

Vrlo vrijedna nagrada za najbolji film po odluci strucnog žirija, koju T-Com dodjeljuje kao partner festivala, urucit ce se na svecanoj dodjeli nagrada u Areni, 28. srpnja, a pobjedniku i njegovoj pratnji osigurat ce se besplatan smještaj u Puli od 26. do 29. srpnja.

Svetlana Barac, voditeljica programa doFuraj svoj film, istice da se ovom revijom kratkog amaterskog filma nastoji potaknuti zainteresiranost za filmsku umjetnost, s naglaskom na ideji i jedinstvenosti autora, odnosno akciji ili motivaciji koja pokrece autora, a ne na tehnici ili kvaliteti sredstava snimanja.

Podsjetimo, lani je pobjednik bio film "Vjera u život" autora Davida Bagarica iz Ceminca.


Podijeli: Facebook Twiter