Natječaj Pharos: Nagrađen "Mali princ"

Prvonagrađena fotografija "Mali princ" Srđana Hulaka
Prvonagrađena fotografija "Mali princ" Srđana Hulaka

Foto klub Umag organizirao je izložbu nakon okončanog prvog međunarodnog fotografskog natječaja Pharos, održanog povodom 195. obljetnice svjetionika u Savudriji.

Na natjecanje je pristiglo ukupno 75 fotografija 22 autora iz Austrije, Slovenije i Hrvatske, a prva je nagrada dodijeljena Srđanu Hulaku s Krka za rad nazvan "Mali princ". Nagradu, dva noćenja u hotelu Kempinski Adriatic u Savudriji, uručio je pobjedniku direktor tog hotela Peter Knoll.

Drugo mjesto i poklon bon u tršćanskoj specijaliziranoj trgovini Attualfoto osvojio je Miroslav Dilberović iz Pule s fotografijom "Južina", dok je treća nagrada, torba Foto Levac, otišla u Zagreb Zoranu Jelači za fotografiju "Prvić".

Posebnu nagradu dobila je članica Foto Kluba Umag, Ksenija Mikulaš, za fotografiju "Growing strong".

U ocjenjivačkom sudu bili su Rok Dolničar, Neven Jurjak i jedan od utemeljitelja i dopredsjednik Foto kluba Nerio Belić, koji su imali težak zadatak odlučiti o pobjednicima i izboru 21 fotografije koje su predstavljene na izložbi.

"Iako natječaj nosi ime Pharos, prvu nagradu dobila je fotografija na kojoj svjetionika kao takvog nema. Razlog tomu jest činjenica što je "Mali Princ" u svima nama probudio maštu, mnogostruka značenja i metafore, od one da je samo dijete na fotografiji simbol svjetionika do one da se radi o sinu svjetioničara ili pomorca kojemu dijete pokazuje put povratka", kazao je Belić

Na izložbu su, uz gore navedene autore, uvrštene i fotografije Alje Pregl, Anje Žužić, Daniela Pavlinović, Jordana Radešića, Ksenije Mikulaš, Lane Jurić, Marina Brzaca, Mitje Kampleta, Sonje Bajramović i Vladimira Majora.

Tri pobjedničke fotografije bit će trajno izložene u prostorijama hotela Kempinski Adriatica u Savudriji. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter