National Geographic: Istra top-destinacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istra je uvrštena medu deset najboljih ljetnih destinacija u 2011. prema izboru urednika National Geographic Travelera.

Napominju da Istra možda i nije toliko prisna Amerikancima kao što je to Dalmacija, ali podsjecaju da je naša regija bila popularno ljetno odredište još od vremena Austro-Ugarske Monarhije.

Isticu cinjenicu da više od 40 istarskih plaža posjeduje plavu zastavu, koja garantira cisto more i visoke ekološke standarde. U kratkom tekstu posebno se osvrcu na medulinsku rivijeru, za koju kažu da nudi 49 milja obale, ali i mjesta na brežuljcima s drevnim ruševinama koje valja obici.

U clanku spominju i Rt Kamenjak, isticuci da je rijec o "prirodnom rezervatu na rubu svijeta", gdje, ako se ide na kupanje, valja biti oprezan zbog jakih morskih struja.

"Svakako trebate posjetiti i glavni grad regije Pulu, gdje se nalazi Arena. Taj nevjerojatno dobro ocuvani rimski amfiteatar ugošcuje mnogobrojne ljetne koncerte i dogadaje, ukljucujuci i 58. Pula film festival", navodi se u tekstu.

Iako su se u opisima destinacije orijentirali na jug Istre, za popratnu fotografiju stavili su plažu u Umagu, što i navode u njenom opisu.

"Tražite neuobicajenu destinaciju za ljetni odmor?", pišu urednici poznatog casopisa u uvodnom tekstu svog izbora najboljih mjesta koje valja obici ovog ljeta.

Osim Istre, na toj su se top-ljestvici, medu ostalima, našli i Patagonija u Argentini, nacionalni park na Aljasci, arhipelag u Švedskoj, portugalski Azori i Honduras.


Podijeli: Facebook Twiter