Nataša i prijatelji, znane skladbe i praizvedbe

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

Prepun Dom hrvatskih branitelja ugostio je u nedjelju navečer dvadeseto izdanje manifestacije Flauta, sax i prijatelji, gdje su, kao i svake godine, u organizaciji Nataše Dragun nastupili brojni glazbenici i komorni sastavi.

Učenički kvartet flauti

Započelo je Clarkeovom "Mayom" u izvedbi flautistica Samante Stell i Nataše Dragun, uz glasovirsku pratnju Aleksandre Santin Golojka. Ove glazbenice već godinama nastupaju zajedno, a Santin Golojka ove godine obilježava 25. godišnjicu umjetničkog djelovanja.

Vladimir Mlinarić, poznati pulski pijanist s milanskom adresom izveo je Mozartovu "Fantaziju u c-molu", uvijek vrlo pripremljen i uigran. Od novih sudionika, tu je bio kvartet flauti Umjetničke škole Poreč u sastavu Mia Janko, Anči Mirjanić, Petra Radojčić i Tena Mihoković u klasi učiteljice savjetnice Samante Stell, a izvele su "Funny flutes" Wima Laseromsa u aranžmanu Branka Radića.

Potom je izveden "Ride" Lane Del Rey koju je interpretirao Duo Loose u sastavu Irena Vladisavljević i Sandro Lučić ovoga puta "pojačani" Natašom Dragun i glumcem Franom Novljanom, ponudivši novu interpretaciju ovoga djela.

"Sonata za kontrabas i klavir" Branka Okmace, neizostavnog suradnika ove manifestacije, praizvedena je ovom prilikom, a za klavirom je bio sam Okmaca, dok je kontrabasist bio Sandro Peročević. Praizveden je drugi stavak, "Adagio" ove kompozicije.

Međimursku narodnu "Sedi si kraj mene, dragi moj pajdaš" odsvirali su saksofonist Luka Vrbanec i klaviristica Anica Franjul, a kvartet Evergrin E4+ u sastavu Samanta Stell, Nataša Dragun, Branka Tomašić Ramadanski, Anica Franjul, Sandro Peročević i Sebastian Stell odsvirali su legendarnu "Besame mucho" u aranžmanu Davora Lorkovića.

Ansambl Ad libitum bio je prilikom ovoga nastupa vrlo brojan, a pod vodstvom Rudija Ergotića iznimno sugestivno odsvirali su Šoštakovičev "Valcer br. 2", u aranžmanu samoga Ergotića i Milana Grbića.

Batman i Granada

Puhački orkestar grada Pule, najprije pod ravnanjem Ante Dobronića, a potom Branka Okmace strastveno je izveo "Batman" Dannyja Elfmana & Princea, a zatim Larovu "Granadu", gdje je solist bio Tomislav Božičević.

Budući da je taj nastup bio iznimno snažan, dojmljiv i nadahnut, publika je tražila bis, tako da je "Granada" izvedena još jednom.

Posebnost ove manifestacije je što se posebno za tu priliku oforme komorni sastavi, zatim predstavljaju se oni već etabilirani, kao i najmlađi glazbenici. Svake godine dogodi se i neka praizvedba.

Kroz program je vodila Tijana Vukić, a održavanje manifestacije omogućili su Grad Pula, njegova Turistička zajednica, Upravni odjel za kulturu Istarske županije te SAKUD, kao i Dušan Nožica, Mladen Radić i Marina Ljubanović. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter