Nataša Dragun o Flauti, saxu i prijateljima

Nataša Dragun svira i okarinu (V. HABEREITER)
Nataša Dragun svira i okarinu (V. HABEREITER)

Glazbena manifestacija "Flauta, sax i prijatelji" održat će se u nedjelju 27. listopada u 20 sati, a o samoj manifestaciji razgovarali smo s njezinom utemeljiteljicom i voditeljicom Natašom Dragun.

- Manifestacija Flauta, sax i prijatelji održava se već 16 godina krajem listopada.

- U nedjelju će biti 16. koncert, a prvi se održao 1998. godine u istoj dvorani Doma hrvatskih branitelja. Tada mi se činilo da je deseta obljetnica bavljenja glazbom dobar povod da se na jednom mjestu okupi više ansambala i orkestara u kojima sviram ili sam svirala, i tako se odmah okupila ekipa od gotovo stotinu izvođača, od kojih je šezdeset članova Puhačkog orkestra grada Pule.

- Kakva je koncepcija ovogodišnjeg izdanja, tko će biti ovogodišnji prijatelji?

- Koncepcija ostaje ista - spoj različitih glazbenih žanrova, različitih generacija, ideja, razmišljanja… Bit će nas stotinjak i ove godine, a uz nezaobilazni finale s Puhačkim orkestrom grada Pule, nastupa više ansambala: Evergrin kvartet E4, Musicitta, Ad libitum, Despina - Makedonskog kulturnog foruma iz Pule, Sakramenski (Medulin), Duo Loose - odnosno Irena Vladisavljević i Sandro Lučić s glumcem Franjom Tončinićem, Franko Krajcar & Indivia. Tu su i solisti: flautistica Samanta Stell, saksofonistica Jovana Joka, pijanistica Danijela Horvat, pijanist Vladimir Mlinarić, a posebni su gosti koncert-majstorica Zagrebačke filharmonije, violinistica Sidonija Lebar i violončelist Stin Lebar…

- Pula ima puno mladih talentiranih glazbenika, no veliki broj njih djeluje i diljem Hrvatske te Europe. Je li je "Flauta, sax i prijatelji" dobra prilika da se vrate svom rodnom gradu i pokažu svoj napredak?

- Rekla bih da jest, i vjerujem da se svi veselimo tim susretima. A tako je i na koncertima Puhačkog orkestra grada Pule, s obzirom na to da je većinom riječ o našim članovima koji su to još kao učenici postali - dođu u svoj grad kada imaju priliku i obogate nas svojim umijećem. (Razgovarala Vanesa BEGIĆ)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU .


Podijeli: Facebook Twiter