Natalie Cole 24. srpnja u Opatiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Natalie Cole, velika svjetska pjevacka zvijezda, dobitnica cak devet Grammyja, održat ce 24. srpnja koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji, potvrdio nam je Elvis Stanic, ravnatelj Festivala Opatija.

Natalie Cole isprva je bila poznata samo kao kci nezaboravne jazz legende Nata Kinga Colea i Marie Cole, pjevacice Duke Ellington Orchestra, ali se odmah nakon svog debija 1975. dokazala i osvojila Grammy za najboljeg novog izvodaca i najbolji ženski R&B vokal.

Nakon toga prodala je milijune ploca i osvojila mnoge ugledne glazbene nagrade. Sa šest godina pjevala je na ocevom božicnom albumu, a javno je pocela nastupati s 11 godina. Glazbenoj divi ovo je prvi nastup u Hrvatskoj.

Natalie je pocela kao R&B izvodac, no u ranim 90-im skrece prema popu i jazzu. Najveci je uspjeh doživjela 1991. s albumom "Unforgettable, With Love" posvecenIm uspomeni na cuvenog oca s preradama nekih od njegovih najpoznatijih pjesama.

Glazbenoj jazz divi lani je presaden bubreg, a potpuno oporavljena ona i ove godine nastavlja uspješno promovirati svoj lani Grammyjem nagradeni novi album "Still Unforgettable" na kojem izvodi jazz standarde.

Iako joj nije obicaj da kao predizvodaca uzima lokalnog izvodaca, u Opatiji ce napraviti iznimku i na bini ugostiti pjevaca Ivu Gamulina Giannija koji je lani u Zagrebu nastupio i s Annom Oxom.


Podijeli: Facebook Twiter