Natali i Antonio Žgomba kreću na Olimpijske igre gluhih


Mladi nadareni plivači Natali i Antonio Žgomba iz Plivačkog kluba Arena kreću u ponedjeljak, 17. srpnja, na 23. Olimpijske igre gluhih. Na olimpijadi u Samsunu u Turskoj nastupit će više od 3.500 sportaša iz više od sto zemalja, doznajemo od Samuela Smailbašića iz PK "Arena".

Kako napominje, Natali i Antonio su prvi plivači iz Istre na ovakvom natjecanju i jedini predstavnici plivanja iz Hrvatske na ovoj olimpijadi. Ovo im je prvi nastup na olimpijadi i trenutno su na pripremama u Slovenskoj Radovljici, zajedno sa svojim timom. Natali će nastupiti u šest disciplina u pet natjecateljskih dana -  na 50, 100, 200, 400 slobodno, 200 mješovito i 50 leptir. Antonio će također plivati šest disciplina i nastupat svih šest natjecateljskih dana. On će plivati 50, 100, 200 leptir i prsno.

Prvi dan natjecanja za njih je 20. srpnja kada Natali pliva 200 slobodno, a Antonio 200 leptir. Plivačka natjecanja završavaju 26. srpnja, a Natali i Antonio vraćaju se 29. srpnja u Zagreb gdje će najvjerojatnije nastupiti na državnom prvenstvu koje traje do 1. kolovoza. Ove subote na Županijskom prvenstvu u Rovinju njih dvoje plivat će u jutarnjem terminu u 9.30 sati dvije pripremne discipline za Olimpijske igre, pa svi koji ih žele bodriti i vidjeti "u vodi" mogu to učiniti tada. Mi im i ovim putem želimo - sretno! (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter