Nasukana jedrilica i brodice zapletene u mrežu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog jake bure i zaplitanja u ribarske mreže kod pomerske Šcuze u utorak oko 6.30 sati na obali su završile dvije brodice, jedna pulskih, a druga švicarskih nacionalnih oznaka.

- Nocas se digla bura. Puhala je jako par sati. Do mene je došao gliser koji se zapleo u mrežu. Evo vidite, mreža je postavljena po površini po sredini vale i nije uopce imala šenjale.

Zbog bure na mojoj je barci pukao špag vezan za korpomorto. Odmah sam upalio motor da me bura ne baci na obalu, no i meni se motor zapleo u tu mrežu.



Tada je jedini izlaz, da se barka ne nasuka i ošteti, bio ovaj ovdje koji i vidite, u pijesku na obali. Tu sam se ja zaustavio, a i ovaj gliser. To je bilo najsigurnije rješenje", rekao nam je Danilo Stefanovic, vlasnik pulske brodice.

Stefanovic, ali i vlasnik švicarskog glisera, kojem je inace oštecen i byboat, bili su poprilicno ljuti jer su im se brodice zaplele u mrežu koja, po njihovim rijecima, na tom mjestu i neobilježena nije trebala biti položena. Upravo vlasnika te mreže krive za štetu koja je nastala na njihovim brodicama.

Nepunih sat vremena prije havarije u Šcuzi, nešto dalje, u premanturskoj uvali Portic, nasukala se talijanska jedrilica. Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, jedrilica duljine 12,37 metara zbog jake bure bacena je na obalu. Na jedrilici se u trenutku nasukavanja nalazilo pet osoba koje nisu ozlijedene, a nije došlo ni do onecišcenja mora.


Podijeli: Facebook Twiter