Nastupio U2 The real tribute band

Stefano Mužina osvojio je titulu najboljeg hrvatskog sommeliera
Stefano Mužina osvojio je titulu najboljeg hrvatskog sommeliera

U2 The real tribute band sastavljen od glazbenika iz Italije, imali su čast zatvoriti ovogodišnji Stege program, koji se prvi put održao u sklopu najposjećenijeg porečkog Open Air festifala. Na binu su se prije njih svakoga petka redali mnogobrojni izvođači svirajući stihove poznatih svjetskih rock sastava, a potonji su svojim nastupom i pjesama U2-a doslovno rasturili. A kako i neće kada su obožavatelji jednog od najvećih bendova svih vremena imali priliku, ne preko radija, već uživo čuti brojne singlove i uživati u nezaboravnom provodu pravoga ljetnoga ambijenta.

"With or Without You", "Beautiful Day", "One", "Sunday Bloody Sunday"… samo su neki od hitova kojima su zagrijati ionako uzavrelu atmosferu na pozornici. Publika je naprosto uživala, mnogi se fotografirali, pjevali i zaplesali. A dečki na bini u nastavku su prašili i nizali pjesme jedne za drugom. "The Miracle", "Elevation", "Desire"… pa se World Stage program kao novost ovogodišnjeg Poreč Open Air festivala pokazao kao pun pogodak. Na porečku su se rivu uvijek slijevale tisuće ljudi.

Treba također i podsjetiti da se tijekom više od 40 godina koliko žare i pale svjetskom glazbenom scenom, pravi U2 dokazao sa 13 studijskih albuma i 22 osvojena Grammyja te postao jedan od najprodavanijih svjetskih glazbenih imena svih vremena. Također  2005. godine uvršteni su u Rock and Roll Hall of Fame, pa kada ih netko odlično kopira i ako dakako ima glasa, to nikako ne može biti loše. Dapače, u ovome slučaju bilo je čak i fenomenalno. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter