Nastupili klaviristi pulske glazbene škole

Josip Dobrić, Elena Roce i Patrik Andreja (Snimila Vanesa BEGIĆ)
Josip Dobrić, Elena Roce i Patrik Andreja (Snimila Vanesa BEGIĆ)

Brojna je publika prisustvovala koncertu klavirskog odjela glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Predstavili su se već afirmirani mladi klaviristi, učenici koji osvajaju nagrade i priznanja na raznim natjecanjima, kao i najmlađi, koji su na svojim počecima. Najmlađi su se potrudili da što bolje odsviraju odabrani repertoar, a oni malo stariji pokazali da iz koncerta u koncert napreduju.

Prvašice Eni Klarić i Luka Žufić svirale su zajedno, odnosno četveroručno, a potom su nastupili i Rea Bazdanović, Diana Kegelj, Nina Sebastijan, Valnea Siljan, Paolina Moscarda, Magdalena Pavlić i Winona Bilić.

Luku Buršića upoznali smo već kao nadarenog matematičara, a sada se pokazao i kao talentirani pijanist, dok Noemi Koso, te braća Tijana i Ljubo Stakić potvrđuju sve pohvale i nagrade koje su do sada dobili. Predstavili su se i Lara Šebelja, te Anamaria Lukanović, koja je svestrana i u drugim aktivnostima.

Zanimljiv je bio i trio sastavljen od dva solo pjevača, Elene Roce i Patrika Andreje te klavirista Josipa Dobrića, koji su pokazali uigranost i dobru pripremljenost. Dobro su bile pripremljene i Tamara Orihovac i Katja Siard, učenice šestog razreda niže glazbene škole, kao i srednjoškolke Daniela Zgrablić, Karla Novaković, Valentina Božac i Ema Ulemek. Josip Dobrić, dobitnik brojnih nagrada ponovno je opravdao sve pohvale, a na orguljama je nastupila Elena Roce, koja dobiva nagrade i kao solo pjevačica i kao orguljašica.

Mentori ovim učenicima bili su: Biserka Kuhta, Jadranka Celić Bernaz, Mariza Burić, Vinka Burić, Karmen Kirac, Massimiliana Brajković, Danijela Horvat, Eduard Kancelar, Cvetan Pelčić i Snježana Demarin. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter