Nastupile stare nade pulskog rocka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nek' ti vrijeme ide", otpjevali su pulski 052 pri kraju svog nastupa u petak u Rock Caffeu, no za njih i brojnu publiku, barem što se glazbe tice, vrijeme je stalo. Pulski su se rockeri, naime, reaktivirali 2007. nakon 16-godišnje pauze, no njihov izricaj je ostao isti onom kada su zapoceli 1986., tako da je koncert ujedno bio podsjetnik na blistavost YU-rocka.

Publika širokog generacijskog spektra tako je pjevala i aplaudirala na skladbe poput "Ostavila si sve", "052", "Brod" i "Pomislim na tebe", upijajuci originalni, nenakiceni rock izraz grupe 052 i njihovih skladbi. Prijateljskoj atmosferi medu publikom parirala je i energija kojom su izvodaci prenosili svoj zvuk, koji je uzgred receno bio na visokom nivou, zbog  cega je ovaj nastup grupe 052 bio jedan od najboljih od njihove reaktivacije.



Dok je zvuk oduševljavao, scenski nastup 052 bio je na klimavim nogama. Dok bi se basistu Viti, bubnjaru Pidjiju te gitaristima Mudi i Valteru još dalo pogledati kroz prste, Neno ostavlja dojam ukocenosti. Srecom, ona se nije odavala u glasu koji je besprijekorno nizao stihove starih hitova poput "Djevojcice" do skladbi koje bi se trebale naci na njihovom albumu prvijencu kao što su "Biker i ljubav" i "Ideali".


Podijeli: Facebook Twiter