Nastupila Prva cakavska liga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz predstavljanje velikog priloga "Nove Istre" o Zvani Crnji, nastalog objavljivanjem radova s Pulskih dana eseja, u Cakavskoj kuci uprilicen je nastup pjesnika, koje su organizatori, Istarski ogranak DHK i žminjska katedra Cakavskog sabora, nazvali Prva cakavska liga.

Predstavljajuci prilog "Nove Istre", profesor s rijeckog Sveucilišta Irvin Lukežic naglasio je da je Crnja danas veci izazov nego ikad. - U ovoj pomutnji integracija potrebno je, naime, što više vrednovati vrijednost zavicaja i zavicajnog identiteta, rekao je.

Pjesnike, koji su govorili svoje recentne, ali i starije stihove, najavljivala je Evelina Rudan. Tako je za svestranog Daniela Nacinovica rekla da je pravi covjek renesansnih sposobnosti. Za Dragu Orlica ustvrdila je da je duhoviti lirik i romantik koji se brani rutinom. Borisa Domagoja Biletica pak okarakterizirala je kao pokretaca viteške plemenitosti koji otvara prostor drugima.

Pjesnicku vecer, koja je održana u ležernom ozracju, uz upadice i pljesak brojne publike, nastupom su otvorile Minje mladice iz Osnovne škole Vladimira Gortana. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter