Nastupila najveća imena Unknown festivala


Izgleda da ni svi festivali elektronske glazbe koji su se ovoga ljeta održavali u Istri nisu bili dovoljni za publiku iz Engleske. To dokazuje Unknown festival, koji se od utorka održava u rovinjskom turističkom resortu Amarin, gdje se okupilo više od sedam tisuća zaljubljenika u techno, house, dubstep i mnoge druge muzičke žanrove.

U četvrtak su na glavnoj pozornici pred više tisuća ljudi nastupila najveća imena festivala – Four Tet, Moderat i SBTRKT Dj Set, a i ostalih su pet stageova preuzeli vodeći DJ-evi poput Macea Plexa, Tige, Ame & Dixona te Henrika Shwartza.

Nakon srijede, koja je bila posvećena pretežito bendovima, ponovno je došlo vrijeme za DJ setove. Tako je na glavnoj pozornici posjetitelje oduševio Four Tet, londonski DJ sa svojom eksperimentalnom elektronskom muzikom. Različitim je muzičkim izvorima, poput hip-hopa, techna, jazza i folka, kompjuterskom obradom dao staccato osjećaj, idealan za ovakve partije i ovu publiku.

Uslijedio je SBTRKT - Aaron Jerome, producent iz Londona. Ovaj je izuzetno popularan glazbenik, poznat i izvan krugova elektronske glazbe, nastupao iza maske, svog zaštitnog znaka. U Rovinju se predstavio bez svog glavnog vokala i klavijaturista Samphe, a publika je poznavala gotovo sve njegove pjesme, naročito hitove "Wildfire", "Trials oft the Past" i "Never, Never".

Na Pool Areni oduševio je Maceo Plex, jedna od najsnažnijih figura elektronske produkcije, glazbenik koji je mnogima otprije poznat kao Materik. Uz pomoć ta svoja dva glazbena identiteta pokazao je kako lako manevrira žanrovima kojima je i podjednako i potpuno posvećen – deep i dark tech-houseu. Pool Arenu je potom preuzeo DJ, kanadski producent Tiga, izvodeći uspješnice s albuma "Sunglasses at Night", dok su se na pozornici Forrest predstavili Ame & Dixon, koji su ove godine oduševili i na Exit festivalu u Novom Sadu. Ondje je nastupio i Henrik Shwartz, veteran njemačkog deep housea.

Posjetitelji Unknown festivala svoje su kolege s Outlooka i Dimensionsa nadmašili u kostimima za partije - tako se moglo vidjeti mnogo modnih dodataka primjerenih isključivo ovakvim festivalima, a ovogodišnji je hit postalo crtanje po licu pa su tako visažistice u kampu imale pune ruke posla.

U četvrtak je Unknown postao i domaćin prvog hrvatskog Boiler Rooma - svjetski poznate kulise iz koje se uživo emitiraju setovi legendarnih DJ-a - Django Djanga, Billa Brewstera i PBR Streetganga. Boiler Room je bio limitiran za 120 posjetitelja, a tisuće preostalih znatiželjnika mogli su pratiti prijenos na službenoj Boiler Room stranici. (A. PERCAN, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter