Nastupaju S.A.R.S., Kries i Veja

Mali sportski zrakoplov srušio se u Vrsaru (M. MIJOŠEK)
Mali sportski zrakoplov srušio se u Vrsaru (M. MIJOŠEK)

U organizaciji Incognito Agency na pulskom Kaštelu održat će se koncertni vikend pa će tako u petak u 21 sat u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre nastupiti grupa S.A.R.S., a u subotu u isto vrijeme na istom mjestu održat će se Ethno Night @ Kaštel uz grupe Kries i Veja.

Grupa S.A.R.S. je prije dvije godine s Dubiozom Kolektiv nastupila u rasprodanoj pulskoj Areni, a u petak opet ne dolaze sami jer će ovaj put imati predgrupu, pulski sastav Negdje Između. Grupa S.A.R.S. je u relativno kratkom vremenu privukla pravu vojsku vjernih fanova, a dokaz toj tvrdnji su do posljednjeg mjesta ispunjene dvorane u kojima nastupaju diljem Balkana. S.A.R.S. će izvesti apsolutno sve najbolje što ima – "Buđav lebac", "Perspektivu", "Lutku", "To rade", "Debeli lad", "Klinku", "Rakiju", "Ti, ti, ti", "Dane brojim", "Ratujemo ti i ja" i mnoge druge.

Kako prostor Kaštela može primiti 800 ljudi, organizatori preporučuju posjetiteljima da što prije kupe ulaznice jer se očekuje veliki interes za ovaj koncert. Nakon koncerta after party na Kaštelu nastavlja se uz program Disco Incognito s DJ-em Janom Plexyjem, uz najbolju selekciju disca, funka i housea na vinilu. Ulaz na after party je besplatan.

U pretprodaji je ograničen broj ulaznica po cijeni od 80 kuna, a nakon što se te ulaznice rasprodaju, u pretprodaji se mogu kupiti po cijeni od 90 kuna. Ukoliko preostane ulaznica, cijena ulaznica na ulazu na dan koncerta je 100 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Freak Out Trgovini (Indian shop), na adresi Sergijevaca 26 u Puli i putem sustava Entrio.hr.

Druge večeri, u subotu u 21 sat, prvi put u Puli etno senzacija Kries i istarska atrakcija etno skupina Veja priredit će nastup za pamćenje. Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Kries okuplja istomišljenike i zaljubljenike u glazbu s neuobičajenim pristupom stvaranju. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim CD kompilacijama toga žanra. Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te njenim izvođenjem u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijelog svijeta. Veja je do sada održala 50-ak nastupa u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama, a bili su i na tri inozemne turneje i to u Francuskoj gdje se posebice izdvojio nastup u poznatom jazz klubu u Parizu New Morning gdje su bili odlično prihvaćeni od publike i pohvaljeni od strane medija i struke; Archeo.s turneja obuhvatila je Hrvatsku, Italiju, Albaniju i Grčku, a tu je i turneja koja je grupu Veja odvela do Estonije gdje su nastupili i na poznatom Viljandi Folk music festivalu. Nakon koncerta program se nastavlja uz DJ-a Teddyja Leeja.

Za koncert Kriesa i Veje u pretprodaji je ograničen broj ulaznica po cijeni od 55 kuna, a nakon što se te ulaznice rasprodaju, u pretprodaji se mogu kupiti ulaznice po cijeni od 65 kuna. Ukoliko preostane ulaznica, cijena ulaznica na ulazu na dan koncerta je 80 kuna. I za ovaj koncert ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Freak Out Trgovini i putem sustava Entrio.hr. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter