Nastupa 60-ak boksaca iz 24 kluba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Eliminacijskim borbama u cetvrtak u 17 sati u Pattinaggiu zapocet ce 22. pojedinacno seniorsko prvenstvo Hrvatske u boksu. U cetiri dana u Pulu ce doci ono najbolje što u ovom trenutku može ponuditi hrvatski boks jer ce ovo natjecanje biti posljednji filter za osvajanje reprezentativnog dresa i nastup na olimpijskim kvalifikacijama, koje ce se u travnju održati u Turskoj. Naime, Hrvatska još nema niti jednog boksaca s ostvarenom olimpijskom normom.



Što se tice programa prvenstva, u cetvrtak su od 16 sati na programu eliminacijske borbe, u petak ce se od 16 sati održavati cetvrtfinalne borbe, u subotu su u istom terminu na rasporedu polufinala, dok ce finalni mecevi boksati u nedjelju s pocetkom u 11 sati.
- Sretni smo što se boks nakon cetiri godine apstinencije vratio u Pulu, najveci i najtrofejniji hrvatski grad u povijesti ovog sporta, rekao je Pero Tadic, predsjednik BK Pula, organizatora prvenstva. - Ocekujemo kvalitetno natjecanje, zasigurno najbolje prvenstvo u posljednjih desetak godina, jer je ovo olimpijska godina i svi oni koji žele nastupiti u Londonu, morat ce se za to izboriti u Puli. Dodatnu draž dat ce cinjenica što ce ovo biti prvo prvenstvo na kojem ce u svakoj kategoriji biti postavljena po dva nositelja, pa više nece biti slucaj, kao što je bilo ranije, da se najbolji boksaci susretnu u ranoj fazi natjecanja. Samim tim ce polufinala i finala biti puno zanimljivija i kvalitetnija te sam uvjeren da svi oni koji dodu u dvoranu i izdvoje simbolicnih deset kuna za ulaznicu, nece zažaliti jer ce imati što za vidjeti.



Ocekuje se nastup 60-ak boksaca iz 24 domaca kluba, koji ce se ogledati u osam kategorija jer za dvije najlakše nije stigla niti jedna prijava. Pula ce imati cetvoricu predstavnika, Mirsada Ahmetija, Orhana Avdija (oba do 56 kg), Sanjina Pola Vrgoca (do 75 kg) i Marka Calica (do 91 kg), dok ce boje Rovinja braniti Manuel Smoljan (do 75 kg), te braca Bojan (do 81 kg) i Boris Miškovic (+91 kg). Bojan Miškovic brani zlato, Vrgoc i Calic željet ce pozlatiti lanjska srebra, kad su ih sudacke odluke koštale poraza u finalu od Mateja Dujica i Stjepana Vugdelije, a i lani broncani Smoljan zasigurno "puca visoko".

- Ocekujem dobar uspjeh istarskih boksaca, no još važnije ce nam biti da sudenje bude korektno i da se poslije prvenstva ne vuku nikakvi "repovi", kao što je bio slucaj prijašnjih godina, istaknuo je Tadic. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter