Nastup u Udinama pokazao pravi put

STRIJELAC U UDINAMA - Marcel Heister (D. ŠTIFANIĆ)
STRIJELAC U UDINAMA - Marcel Heister (D. ŠTIFANIĆ)

Uskršnje praznike nogometaši Istre 1961 proveli su sa svojim obiteljima. Nakon uspješnog nastupa i remija (1:1) u Udinama protiv Udinesea, te prethodno zahtjevnog trenažnog ciklusa, trener pulskog prvoligaša Andrej Panadić dao im je dva slobodna dana, a sam je to iskoristio da "skoči" do Njemačke. No, iako je jučer fizički bio daleko od "Drosine", i dalje je mislima bio "sto posto" uz svoje igrače i predstojeći prvenstveni ispit s Lokomotivom. Nakon nastupa u Udinama, u glasu mu se osjećao ponos.

- Dečki su odigrali odlično protiv renomiranog suparnika koji je zaigrao s najjačom postavom, jer se oni pripremaju za ogled protiv Napolija. Igrali smo hrabro, povezano i bili smo opasni u napadu, dok smo se u fazi obrane odlično prilagodili kvaliteti domaćih igrača. Ponovno se pokazalo ono što sam već ranije tvrdio, čim ovi mladi igrači mogu igrati opušteno, bez grča, bez rezultatskog pritiska, onda naša igra izgleda sasvim drugačije. Pokazali smo kombinatoran, dopadljiv nogomet, imali smo par odličnih akcija, a naposljetku, konačno smo i prvi zabili - rekao je trener Panadić.

Dok u prvenstvu pulska momčad uredno prva kapitulira, u Udinama je suparnik morao na centar već u 1. minuti.

- Da smo taj gol postigli u prvenstvu, ušao bi u izbor za gol kola. Odigrali smo deset brzih pasova, potom je uslijedio ubačaj Đurića i Heister se našao na pravom mjestu i zabio. Dakle, ovom smo prilikom napravili sve ono što želimo raditi u prvenstvu, sve ono što vježbamo na treninzima i to je odmah dalo ploda. Postava koja je igrala u prvom dijelu je odlično odigrala, ali ništa manje komplimenata ne zaslužuju niti igrači koji su ušli u nastavku. I oni su također igrali opušteno, iako je s druge strane stajao puno kvalitetniji suparnik. Uostalom, nakon susreta smo dobili niz komplimenata od domaćina. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter