Nastup Roženica kao poklon za Dan grada Pazina

Koncert Roženica u povodu Dana grada Pazina (D. ŠIŠOVIĆ)
Koncert Roženica u povodu Dana grada Pazina (D. ŠIŠOVIĆ)

Pazinski Mješoviti pjevački zbor Roženice pod ravnanjem Ines Kovačić Drndić priredio je u povodu Dana grada Pazina prigodni koncert, koji je prvotno trebao biti održan u Kaštelu, ali zbog prijetnje lošeg vremena naposljetku održan u Spomen domu.

Pred nažalost nebrojnom publikom pazinski su se pjevači predstavili u najboljem svjetlu, izvodeći i skladbe iz svojeg već klasičnog repertoara, na nekoliko jezika, ali i neke novitete. Potonjima pripada vrlo dinamičan aranžman Prašeljeve "Pipe" na stihove Drage Gervaisa, s kojom se pazinski zbor nedavno predstavio na porečkoj smotri Naš kanat je lip, a inovativnu lepršavost ovi su pjevači pokazali i u skladbi "Orkestar", složenoj kompoziciji čijih se pet različitih dionica postupno ispreplitalo i na kraju stopilo u jedinstvenu zvučnu imitaciju glazbenih instrumenata.

Rado izvođene i od publike vrlo toplo primljene bile su i izvedbe Verdijevih arija, čime je obilježena i dvjestota obljetnica rođenja slavnog skladatelja, neizostavna točka programa bila je i arija "U boj, u boj" iz opere "Nikola Šubić Zrinski", a dojmljiv je bio i još jedan repertoarni klasik Roženica, Bocellijev "Con te partiro"; s nekoliko izvedbi pazinski je zbor odao počast i svom negdašnjem dirigentu Nellu Milottiju. Završetak koncerta obilježila je simbolično-himnička završna pjesma iz mjuzikla Jalta, Jalta - "Neka cijeli ovaj svijet".

Dirigentica Ines Kovačić Drndić čestitala je Pazincima Dan grada, a predsjednik zbora Milan Galant pozvao je potencijalne nove članove da se pridruže probama svakog utorka i petka. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter