Nastavljeno suđenje za pokušaj ubojstva kuhara

Sukob između optuženog i oštećenog dogodio se u kuhinji restorana Miramare 16. kolovoza 2012. (M. SARDELIN/arhiva)
Sukob između optuženog i oštećenog dogodio se u kuhinji restorana Miramare 16. kolovoza 2012. (M. SARDELIN/arhiva)

Jučer je na Županijskom sudu u Puli nastavljena glavna rasprava optuženom Manuelu Radovačevu (41) iz Vrsara za pokušaj ubojstva kuhara Antona Trplana (58) iz Mrkoplja 16. kolovoza 2012. u kuhinji vrsarskog restorana Miramare, u vlasništvu majke optuženog Radovančeva.

Rasprava će se nastaviti 12. ožujka ponovnim saslušanjem sudskog vještaka Ilije Kučinara, koji je jučer svjedočio, ali mu zamjenik županijske državne odvjetnice, a ni obrana optuženog, nisu postavili pitanja zbog kojih će se on ponovno ispitati.

Naime, jučer je Kučinar nakon rekonstrukcije događaja održane 31. siječnja u restoranu Miramare ustvrdio da do samoozljeđivanja Trplana na način kako je to Trplan pokazao na rekonstrukciji nije moglo doći.

Trplan je tada pokazao, iako je prethodno rekao da se ne sjeća u kakvom su položaju bili noževi na radnoj plohi, da su sječiva noževa bila paralelna s podom i da se on poskliznuo te nabo na jedan koji je bilo izvan ruba radne plohe. Kada bi tome bilo tako, ustvrdio je vještak, onda bi i rana na njegovom trbuhu morala biti vodoravna, a ne okomita.

- Razvidna je izrazita nepodudarnost između pozicije postavljenog noža i smještaja ožiljka ubodne rane. Iz toga se zaključuje da do ubodne rane nije moglo doći na način kako to oštećenik prikazuje tijekom rekonstrukcije. Ožiljak je mogao nastati prodorom oštrice na način da je druga osoba držala nož u ruci te zamahom nanijela ranu. Ne može se isključiti mogućnost samoozljeđivanja u slučaju da je oštećenik, držeći nož prema trbušnoj stijenci, mogao sam sebi nanijeti ubodnu ranu, rekao je Kučinar.

Nakon čitanja dokaznih prijedloga Županijskog državnog odvjetništva, obrana optuženika je predložila novo sudsko-medicinsko vještačenje budući da su na ranijim raspravama vještak Kučinar i kirurg Opće bolnice u Puli iskazali da je rana malo koso. Sudsko vijeće odbilo je taj prijedlog te odlučilo ponovno saslušati vještaka Kučinara. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter