Nastavljeno suđenje za pljačku OMV-a u Dubrovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pregledom snimaka s kamera videonadzora nastalih za vrijeme pljački na benzinskoj postaji OMV-a u Dubrovi kod Labina od 24. travnja i 16. lipnja 2010. godine, na Županijskom sudu u Puli pred vijećem suca Zdravka Garića nastavljeno je suđenje trojici Riječana - Marinu Baliću (20), Luki Koliću (22) i Kristijanu Krištofu (23).

Balića Županijsko državno odvjetništvo tereti da se u Rijeci dogovorio s Krištofom da će opljačkati benzinsku postaju u Dubrovi pa ga je 24. travnja 2010., četrdesetak minuta iza ponoći, Krištof svojom opel tigrom dovezao na parkiralište nedaleko od benzinske. Balić je ubrzo s majicom preko lica i kapuljačom na glavi uperio srebrnu Berettu kalibra 9 milimetara u djelatnika V. P.

Sve se to moglo vidjeti na snimku pljačke, koja je prilično brzo izvedena. Razbojnik je stavio vrećicu na prodajni pult i tražio od V. P. da u nju stavi novac. Drugi djelatnik, Đ. P., nešto je prigovorio, a Balić je tada pištolj uperio u njega i naredio mu da legne na pod. U strahu je V. P. Baliću predao nešto više od 37 tisuća kuna pa je ovaj pobjegao u opel tigru, gdje ga je čekao Krištof. Po navodima iz optužnice, Balić je Krištofu kao nagradu dao šest tisuća kuna dok je ostatak novca, oko 32.000 kuna, zadržao za sebe.

Istu postaju Balić je opljačkao i 16. lipnja oko 4 sata, a ovoga puta iz Rijeke ga je peugeotom 206 dovezao trećeokrivljeni Kolić. Balić je opet maskiran i s Berettom u ruci upao u prodajni prostor te zaprijetio pištoljem djelatniku O. G., koji mu je predao 4.120 kuna. Od plijena je Balić dao Koliću 1.100 kuna za prijevoz, a za sebe zadržao ostatak.

Baliću se sudi za dva razbojstva, drugookrivljenom Krištofu za pomaganje u razbojstvu i prikrivanje kaznenog djela, a Koliću također za pomaganje u razbojništvu. Nastavak rasprave zakazan je za siječanj. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter