Nastavljeno suđenje bjegunki Tanji Kovačić

Sanja Kovačić, Klementina Kovačić i Katarina Hržica pred pazinskim sudom (M. SARDELIN)
Sanja Kovačić, Klementina Kovačić i Katarina Hržica pred pazinskim sudom (M. SARDELIN)

Jučer je na pazinskom Općinskom sudu nastavljeno suđenje Tanji Kovačić iz Višnjana. Ona je u bijegu već dvije godine, a za njom je na snazi tjeralica.

U ovom slučaju tereti se zbog lažnog prijavljivanja Branka Kovačića, s kojim nije u srodstvu, da joj je prijetio smrću i prisilio potpisati ovjerene izjave da mu duguje 200 tisuća eura, te lažno prijavljivanje Slavka Borojevića da ju je omamio i seksualno iskoristio, a potom joj prijetio da će, ako mu ne preda 50 tisuća kuna ili sedam tisuća eura, snimak njihova seksualnog odnosa staviti na internet.

Jučer su svjedočili Tanjina sestra Sanja, majka Klementina, susjeda Katarina Hržica te javni bilježnik Đordano Pahović. Tanjina majka Klementina naglasila je da je zadnji put kćer vidjela prije 15 ili 20 dana te da joj nije jasno zašto nije došla na sud, ali da bi to trebao znati njezin odvjetnik.

Od troje Tanjinih odvjetnika na raspravu je došao tek jedan, i to onaj po službenoj dužnosti, dok je Anton Denona neopravdano izostao. Odvjetnica Jadranka Sloković se opravdala neodgodivom obranom Ive Sanadera u Zagrebu, a zahtjev za odgodom rasprave sud nije prihvatio.

- Ne znam gdje je Tanja ni gdje stanuje. Kući dolazi po stvari i ode. Znam da je imala ozlijeđenu ruku, što mi je govorila prije 15 ili 20 dana. Policija je dolazila na našu adresu tražiti Tanju, no nje nije bilo kod kuće. Nisam upoznata da je za njom raspisana tjeralica, kazala je Tanjina majka Klementina.

Rekla je da je Branko Kovačić njoj i dvjema kćerkama zaprijetio da će "kuću dignuti u zrak". To je potvrdila i Tanjina sestra Sanja. Rekla je da je ne zna gdje je Tanja, da ju je zadnji put vidjela možda prošle godine te da nisu u kontaktu. Tanja joj je rekla da duguje novac Borojeviću, ali ne i zašto.

"Tanjin dug ja sam otplatila. Novac sam dala Borojeviću. Ne sjećam se o kojem se novčanom iznosu radi, no znam da je i Branko Kovačić tvrdio da mu Tanja duguje neke novce", rekla je Sanja.

Javni bilježnik Đordano Pahović iz Poreča potvrdio je da je Tanja Kovačić dolazila bar dva puta ovjeriti isprave u njegov ured, ali da on nije bio u direktnom kontaktu s njom.

Susjeda Katarina Hržica rekla je da je vidjela kada je Branko Kovačić sa sinom ušao u kuću Kovačićevih, a da joj je poslije Tanjina majka Klementina rekla da im je prijetio. Ona nije čula nikakvu buku ili viku. Sljedeća rasprava zakazana je za početak listopada. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter