Nastavljeno sudenje Berlusconiju za utaju poreza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudenje talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju zbog utaje poreza nastavljeno je u ponedjeljak u Milanu, a to je prvi od tri slucaja zbog kojih ce morati izaci pred sud nakon što mu je ustavni sud ukinuo automatski imunitet od sudskog progona.

Optužnica tereti premijera i druge celnike njegove privatne televizije Mediaset da su preuvelicali cijenu placenu za televizijska prava preko dvije offshore tvrtke koje kontrolira Berlusconi te da su uzeli dio novca za stvaranje crnih fondova.

Nakon preliminarnog postupka sudenje je odgodeno do 11. travnja, a Berlusconi se ionako nije pojavio na ovom rocištu. On, inace, odbacuje optužbe i kaže da ga politicki motivirani ljevicarski suci žele uništiti.

Berlusconija pocetkom ožujka ocekuju još dva sudenja povezana s ovim, a 6. travnja pocinje sudenje za korištenje usluga maloljetne prostitutke Ruby te zloporabu ovlasti u svrhu prikrivanja tog skandala.

Unatoc skandalima i optužbama, Berlusconi je najavio da namjerava svoj premijerski mandat, koji istjece 2013. godine, odraditi do kraja.


Podijeli: Facebook Twiter