Nastavljeni sukobi u predgrađu Damaska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Siloviti sukobi između sirijske vojske i pobunjenika nastavljeni su u noći na nedjelju u predgrađu Damaska, objavio je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

Na grad Erbin, koji se nalazi istočno od glavnoga grada, sirijska vojska pucala je iz teškog oružja i iz lovaca bombardera. Pucalo se i na dio Zabadani, sjeveroistočnno od Damaska i Mlihu, pri čemu je bilo puno ranjenih, stoji u priopćenju Opservatorija sa sjedištem u Londonu. Mjesto Mliha, koje se nalazi jugoistočno od Damaska u četvrtak je granatirano prvi put u posljednjih 20 mjeseci, koliko traje sukob. Kroz mjesto prolazi glavna cesta prema međunarodnoj zračnoj luci.

Snage sirijskog režima u četvrtak su pokrenule ofenzivu širokih razmjera nastojeći ponovno osvojiti područje od osam kilometara oko glavnoga grada, nastojeći ga očuvati kako bi bile u boljoj poziciji u slučaju početka eventualnih pregovora, smatraju stručnjaci. Na sjeveru zemlje zračne vojne snage bombardirale su pokrajinu Alep, a te južnu pokrajinu Deraau, Idleb i središnji dio zemlje Homs, izvješćuje Opservatorij.

U subotu je diljem zemlje smrtno stradalo 116 ljudi, među kojima 43 civila, 46 pobunjenika i 27 vojnika. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter