Nastavljena potraga za nestalim ribarom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za nestalim pulskim ribarom Raulom Sedejem na podrucju od rta Bumbište do uvale Centinera i uvali Palfana kod Banjola danas tragaju brodice pulske Lucke kapetanije i pomorske policije, a Nacionalna središnjica ukljucila je u potragu i ronioce interventne policije PU istarske koji su preronili dio akvatorija kod Banjola gdje je jucer ujutro nadeno tijelo Imre Mesaroša Pište.

- Zasad nisu pronadeni ni pasara ni nestali ribar, doznajemo od Borisa Madune, dežurnog koordinatora Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje ljudi na moru sa sjedištem u Rijeci.

- Do sumraka ce brodica Lucke kapetanije obici uži morski pojas uz obalu, možda ce se i pronaci ukoliko ispluta, jer sada se traži tijelo, veli Maduna, te pojašnjava da, prema tablicama koje koriste sve službe traganja i spašavanja u svijetu, u moru cija je temperatura izmedu 10 i 15 stupnjeva, covjek može preživjeti najviše šest sati. Za Sedejom se traga od nedjelje poslijepodne, dakle više od 48 sati tako da je vjerojatnost da je još živ vrlo mala.

Na pitanje nije li jucer na potezu od Bumbišta do Porera uocena naftna mrlja koja je ukazivala na mogucnost da je na tom podrucju potonula 7,5 metara duga pasara Maduna, veli da je ta dojava provjerena, ali se pokazala krivom jer nikakve mrlje tamo nije bilo. Jucer su veliko obalno podrucje oko Banjola pretražili timovi Gorske službe spašavanja ali bez uspjeha.

- Danas je na moru bonaca, vidljivost nije dobra jer ima malo magle, ali to nema veze sa površinskim traganjem. Brodovima koji se krecu podrucjem na kojem su nestali pulski ribari i dalje se šalje poruka da obrate posebnu pozornost ne bi li se uocio nestali ribar ili brodica a sutra ce se odluciti hoce li potraga biti nastavljena, kazao nam je Maduna.


Podijeli: Facebook Twiter