Nastavljena potraga za malezijskim zrakoplovom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka oprema za detektiranje signala crne kutije stigla je u Australiju u srijedu dok traju napori za pronalazak bilo kakvog traga malezijskog zrakoplova za koji se vjeruje da se srušio prije 18 dana u Indijski ocean, tisućama milja daleko od svoje predviđene rute.

Deseci zrakoplova iz Australije, SAD-a, Novog Zelanda, Kine, Japana i Južne Koreje ponovno pretražuju vode oko 2.500 kilometara jugozapadno od Pertha ne bi li ugledali olupinu aviona. Zbog loših vremenskih uvjeta u utorak potraga je bila prekinuta.

"Zona nesreće... je bliža Australiji nego ijednom drugom mjestu", rekao je australski premijer Tony Abbott prije nego što je u parlamentu održana minuta šutnje.

"Znatna količina ostataka primijećena je na području na kojemu je zadnje zabilježen taj let. Loši vremenski uvjeti i nedostupnost dosad su sprječavali njihovo pronalaženje, ali mi smo uvjereni da će biti pronađeni", kazao je.

Malezijski premijer Najib Razak ovoga je tjedna potvrdio da se let MH3370 Malaysia Airlinesa, koji je nestao na putu iz Kuala Lumpura za Peking, srušio u južni Indijski ocean.

Pronalazak olupine mogao bi rasvijetliti što se dogodilo i zašto je zrakoplov letio toliko daleko od zadane rute. Teorije su brojne: od otmice do sabotaže ili mogućeg samoubojstva pilota, ali istražitelji nisu isključili tehničke probleme. (Hina/Reuters)

 

(Hina) xkga ydv

 


Podijeli: Facebook Twiter