Nastavljena gradnja kanalizacije Karmela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocela je gradnja kolektora kanalizacije Karmela kroz Aleju Rudera Boškovica. Ovaj ce se kolektor izgraditi izmedu dviju rotondi - kod Koncete i Mirne, gdje ce se spojiti na onaj središnji obalni, koji rivom ide sve do brodogradilišta, potom uz pomoc crpki do Centenera i padom završava u središnjem procistacu kanalizacije u uvali Cuvi. Na njega ce se prikljuciti vec izgradeni vodovi iz Bulessicheve i Ulice Karmelo.

Uz fekalnu kanalizaciju na istom se pravcu u odvojenim vodovima postavlja i ona oborinska, koja završava u moru kod Mirnine hladnjace. Buduci da dio ove aleje kod Mirne ima tri trake, promet se nesmetano odvija u dvjema preostalima. Kad se radovi presele prema rotondi Konceta, gdje je aleja dvotracna, promet ce se regulirati semaforima.

Od pocetka radova u ovoj fazi, krajem studenog prošle godine, na Karmelu su postavljeni kompletni vodovi s kucnim prikljuccima. Preostalo je još izgraditi oko 350 metara kolektora. Dovršetak ove investicije planiran je za sredinu ožujka, a omesti bi ga moglo jedino postavljanje novih vodovodnih instalacija, koje se izvodi paralelno s gradnjom kanalizacije. Za kanalizaciju je zadužena pulska Cesta s kooperantima, a za vodovod porecki Gemar.

usadašnjoj etapi Komunalni servis za 1.500 metara kanalizacije ulaže 2,1 milijun kuna, a Istarski vodovod daljnjih 740 tisuca.


Podijeli: Facebook Twiter