Nastavljena dominacija Adrije Mobil

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trofej Porec, jednodnevna medunarodna cestovna biciklisticka utrka, što je prireduje pazinski Biciklisticki klub Meridiana Kamen, nakon jubilarnog desetog izdanja svome nazivu kao dodatak može staviti - Adria Mobil. Razlog je vec trece uzastopno slavlje na ovoj prestižnoj medunarodnoj utrci klase 1.2 iz službenog UCI kalendara za Europa Tour, clanova kluba iz slovenskog Novog Mesta.

Nakon što su se prethodne dvije godine, takoder u dresu Adrije Mobil, na najvišu stepenicu pobjednickog postolja penjali Slovenci Matej Gnezda i Blaž Jarc, sada je to pošlo za rukom i njihovom sunarodnjaku i takoder clanu momcadi iz Novog Mesta, 29-godišnjem Mateju Mugerliju. Adria Mobil je imala razloga za dvostruko slavlje s obzirom da je tek stepenicu niže na pobjednickom postolju zauzeo Mugerlijev klupski kolega i imenjak Matej Gnezda, a da slavlje Slovenaca bude potpuno pobrinuo se i treceplasirani Luka Mezgec iz kranjske Save.



U skupini koja je na cilj stigla u vremenu pobjednika našla su se i trojica najuspješnijih hrvatskih biciklista na utrci. Bruno Radotic iz Meridiane Kamena bio je na koncu najbolje plasirani zauzevši 14. mjesto, Kristijan ?urasek, prošlogodišnji clan Loborike Favorit, a od ove sezone Mugerlijev suvozac, bio je 16, a prošlosezonski ?urasekov suvozac iz Loborike Favorit Matija Kvasina 17.

U utrci se natjecalo 185 biciklista iz 33 momcadi, a kroz cilj su prošla 132. (Kristijan KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter