Nastavljamo istim entuzijazmom prema slijedećih 70 godina rada


Poznata pulska prijevoznička tvrtka Brioni d.d. dobila je ove godine za Dan Grada Pule posebno priznanje gradonačelnika. Ove su godine i Brioni prepoznati kao zaslužan subjekt i dobitnici su posebnog priznanja zbog 70 godina uspješnog poslovanja. Kako je istaknuo direktor poduzeća Ante Kvasina, to je prvi puta u 70 godišnjoj povijesti da su dobili značajno priznanje koje ih je jako razveselilo.

Uvažavan i poželjan partner

- Riječ je o priznanju gradonačelnika zbog naših sedam desetljeća uspješnog poslovanja tijekom kojeg smo nastojali doprinijeti i gospodarskom razvoju Pule i Istre. Zahvalni smo gradonačelniku i Hrvatskoj gospodarskoj komori te predsjednici HGK Istarske županije gospođi Jasni Jaklin Majetić, kao predlagatelju, što su ove godine odabrali tvrtku Brioni d.d. kao kandidata za ovo prestižno priznanje. Prepoznati smo od strane Hrvatske gospodarske komore zbog uspješnog obavljanja djelatnosti prijevoza putnika od 1947. godine kada je osnovano Autopoduzeće za Istru. Od tada, pa do danas, kontinuirano se trudimo unaprijediti poslovanje i kvalitetu naših usluga te smo priznati kao uvažavan i poželjan partner, poznat po izvrsnosti usluga, brižno njegovanim odnosima i zaštiti interesa vlasnika, radnika, partnera, a posebno korisnika naših usluga, istaknuo je Kvasina.

Zbog takve poslovne politike Brioni se mogu pohvaliti posjedovanjem jednog od najmlađih voznih parkova unutar grupacije autobusnih prijevoznika u Hrvatskoj. Riječ je o najmodernijim autobusima visoke turističke klase koji zadovoljavaju najviše ekološke standarde. Osim toga, društvo je nositelj certifikata kvalitete ISO 9001 i ISO 14001 za zaštitu okoliša, a ne zaboravimo i to da su Brioni koncesionari pulskog autobusnog kolodvora, koji je jedan od samo tri hrvatska kolodvora koja nose svojstvo kolodvora A kategorije (najviša kategorija), uz autobusne kolodvore u Zagrebu i Osijeku.

- U sklopu društva djeluje i Stanica za tehnički pregled vozila, koja je po broju tehničkih pregleda među najvećima u Hrvatskoj, a neprikosnoveni je lider na području Istre. Autoradionica s autopraonicom i trgovinom autodijelovima opremljena je najmodernijom opremom za popravke i servis svih vrsta osobnih, teretnih i specijalnih vozila, za generalne popravke motora i punjenja klima uređaja. U sklopu autoradionice nalazi se i ovlašteni tahograf laboratorij. U djelatnostima koje uspješno obavljamo posebno mjesto imaju i poslovnice putničkih agencija. U Puli putnička agencija djeluje od 1970. godine, dok je u Rovinju u siječnju 2016. godine otvorena nova moderno opremljena poslovnica, rekao je Kvasina.

Brioni d.d. trenutno zapošljavaju 136 djelatnika, no taj broj ima tendenciju rasta zbog kontinuiranog širenja voznog parka, a samim time i kontinuirane potrebe za novim zaposlenicima. Posebna pažnja posvećuje se i stručnoj edukaciji svih zaposlenika Briona, te nastoje što češće organizirati seminare za djelatnike o poslovnoj kulturi. Zbog zastupljenosti poduzeća u Europi povremeno održavaju i tečajeve stranih jezika za djelatnike čime se postiže visoka kvaliteta usluge i jača konkurentnost poduzeća na globalnoj razini. (Patricija SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter