Nastavljaju se radovi na adaptaciji prve socijalne samoposluge


Nakon ljetne pauze, adaptacija buduće socijalne samoposluge na Trgu 1. istarske brigade 16. za koji tjedan ponovo kreće. Kako doznajemo od Darija Benčića, predsjednika udruge Pokret za čovjeka, koja je pokrenula ovaj projekt, za sada je odrađena samo sanacija krova.

- Treba još zamijeniti laminat s pločicama koje smo dobili iz donacije, zatim sanirati unutarnje i vanjske zidove, a potrebna nam je i drvena stolarija, navodi Benčić i poziva sve koji mogu pomoć donacijom ili radom da se jave u udrugu.

Navodi i kako je udruga otvorila novi poslovni račun koji će služiti isključivo za financiranje buduće socijalne samoposluge. Novčane donacije mogu se uplatiti na IBAN HR25 2340 0091 5107 9660 4, a više informacija može se dobiti na broju 097/728 7861.

- Kada završimo adaptaciju, opremit ćemo prostor, a onda ćemo u suradnji s trgovinama i supermarketima pokušati socijalnu samoposlugu napuniti namirnicama za one najpotrebitije sugrađane, zaključuje Benčić.

Otvaranjem socijalne samoposluge Pula bi se tako uskoro trebala pridružiti većem broju hrvatskih gradova, koji su za egzistencijalno najugroženije sugrađane otvorili socijalnu samoposlugu, a u kojoj se besplatno dijele osnovne prehrambene potrepštine i namirnice. Prvi takav prostor otvoren je još 2011. godine u Rijeci.

Prostor na Trgu 1. istarske brigade udruzi je dodijeljen od strane Grada Pule u ožujku, ima 26 kvadrata, a dan im je na korištenje bez naknade na deset godina.

Podsjetimo, kako je zamišljeno da se ovdje potrebitim obiteljima, a posebno umirovljenicima, dijeli hrana koja će se sakupljati iz donacija građana i poslovnih subjekata, a sami korisnici bit će definirani prije početka izdavanja namirnica te će dobiti iskaznice s kojim će moći preuzimati hranu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter