Nastavljaju se kadrovske križaljke u novoj Vladi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijeka dobiva i treceg ministra - Željko Jovanovic bit ce ministar znanosti, obrazovanja i sporta u Vladi Zorana Milanovica.

Time se pridružuje kolegama Slavku Linicu i Zlatku Komadini, koji takoder putuju u Zagreb, a koji ce voditi financije, odnosno promet, more i infrastrukturu.

To znaci da ce Rijeka u Kukuriku Vladi imati više ministara nego ih je imala u eri Ivice Racana. Tada su u Banskim dvorima bila dva Rijecanina - dva potpredsjednika, Slavko Linic i HSS-ovac Ante Simonic.

Upravo je mjesto na celu Ministarstva znanosti ostalo posljednje otvoreno u SDP-ovim kadrovskim kombinacijama, i do cetvrtka se nije znalo tko ce voditi resor prosvjete jer su u kombinaciji bili i bivši ministar Gvozden Flego, i profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Neven Budak, kao i Jovanoviceva kolegica iz Rijeke, Romana Jerkovic.

Na kraju se mandatar odlucio za svog bliskog suradnika, dr. Željka Jovanovica, koji je vec prije nekoliko dana izjavio da ce prioritet nove Vlade biti dovršetak gradnje sveucilišne bolnice u Rijeci.

Ministar poljoprivrede u Vladi Kukuriku koalicije bit ce Tihomir Jakovina, diplomirani inženjer agronomije, nacelnik Opcine Bukovlje i šef SDP-ove Županijske organizacije u Brodsko-posavskoj županiji.


Podijeli: Facebook Twiter