Nastavlja se trovanje mačaka u Valbandonu

(Ilustracija G. ČALIĆ ŠVERKO)
(Ilustracija G. ČALIĆ ŠVERKO)

Nepoznati trovač ili trovači mačaka i dalje haraju Valbandonom, upozorava stanovnica tog mjesta Branka Trbović-Zinaić kojoj su unazad šest mjeseci otrovane tri mačke. O trovanjima prve dvije već smo pisali, a posljednja je uginula nedavno. Mnogo je otrovanih mačaka u njenom okruženju, kaže naša čitateljica.

- Ponovio se isti scenarij kao i s prve dvije mace, naša mačka je izašla iz kuće, malo prošetala, vratila se i uginula mi pred očima u dnevnom boravku u najgorim mukama, kaže Trbović-Zinaić, zgrožena ovim slučajem. Pita se koji um može biti tako monstruozan jer otrov na nekom dostupnom mjestu može uzeti i dijete. Obdukcijski nalaz veterinara pokazao je da su se u želucu mačke nalazila dva neprobavljena fileta sardele pa se opravdano sumnja na trovanje.

- Nedavno sam gledala izložbu mačaka u Zagrebu, tamo je tisuće ljudi uživalo u tim divnim bićima koja usrećuju ljude, a meni je netko tri puta poslao smrt u kuću. Cijela obitelj mi je zbog toga u šoku, kaže čitateljica koja je sve slučajeve prijavila županijskoj Veterinarskoj inspekciji i policiji. (P. L.)


Podijeli: Facebook Twiter