Nastavlja se potraga za poljskim roniocem

Adam Beniamin Wrobel (izvor nestali.hr)
Adam Beniamin Wrobel (izvor nestali.hr)

Adam Beniamin Wrobel (47) iz mjesta Rybnik u Poljskoj koji je u subotu nestao u akvatoriju kod autokampa Marina u Rapcu još nije pronađen. Prema zadnjim informacijama iz policije potraga se za njim nastavlja, a pokrenuta je odmah po dojavi o nestanku u subotu, dok je tijekom nedjelje i ponedjeljka obustavljena zbog loših vremenskih prilika.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru pokrenula je spašavanje u koordinaciji s pulskom Lučkom kapetanijom, Lučkom ispostavom iz Raše, Pomorskom policijom i lokalnim ronilačkim centrima.

Wrobel je iz autokampa Marina sam otišao na ronjenje s punom ronilačkom opremom oko 12 sati i nije se vratio nazad. Njegove kolege ronioci, također poljski državljani, prijavili su nestanak na recepciji autokampa. Utvrđeno je da se prije urona Wrobel nije prijavio niti jednom ronilačkom centru u Marini. Na mjestu gdje se sumnja da mu se gubi svaki trag prisutne su jake morske struje, a morsko dno je strmo i spušta se do 50 metara dubine. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter