Nastavlja se potjera za Danijelom Brnosom, u bolnici ranjene čuva policija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija i dalje je na nogama: Danijel Brnos koji je u nedjelju oko 14 sati kod recepcije hotela Pineta u Vrsaru hicima iz vatrenog oružja ranio bivšu djevojku Martinu Terlević (19) iz Seline kraj Svetog Lovreča i njenog kolegu Roberta Cuccurina (23) iz Bala - a oboje su zaposlenici tog hotela - još je u bijegu. Djevojka i mladić u koje je Brnos ispalio više metaka, najmanje pet, ranjeni su u predjelu glave i prsnog koša, no oboje su izvan životne opasnosti, potvrdio nam je glasnogovornik pulske Opće bolnice Goran Paić. Iako su zadobili ozljede koje se smatraju teškima, meci nisu oštetili vitalne organe. Oboje su nakon operativnih zahvata u stabilnom stanju.

Ozlijeđeni su pod 24-satnom zaštitom policije. Naime, dvoje policajaca s dugim cijevima stoje pred njihovom bolničkom sobom, a cijela bolnica i odjel na kojem je smješteno dvoje ranjenih pod pojačanom je prismotrom "plavaca".

Policija naoružana dugim cijevima i dalje je na svim važnijim prometnicama, od Vodnjana gdje Danijel Brnos živi, do tunela Učka. Provjeravaju se sva sumnjiva vozila, vozači i putnici. Brnos je iz Vrsara pobjegao u tamnom sportskom vozilu, pretpostavlja se plavom BMW-u. Sve raspoložive snage PU istarske, kriminalistička, interventna, prometna i granična policija maksimalno su angažirane u potrazi za naoružanim Brnosom, potvrdila je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

Nakon vrlo detaljnog očevida koji je na mjestu pucnjave policija obavila u suradnji sa zamjenicom županijske državne odvjetnice Andreom Štefekov, utvrđeno je da je Brnos u nedjelju oko 14 sati ispred hotela dočekao Martinu Terlević te se s njom verbalno sukobio. Umiješao se njen kolega s namjerom da je zaštiti od agresivnog Brnosa, no u tom je trenutku Brnos zapucao i s više hitaca iz pištolja ranio djevojku i mladića.

Trojica muškarca, Anto A. i Elvis D. B. te treći koji je htio ostati anoniman, bili su preko puta ulaza u Pinetu, u hotelu Panorama, kada su čuli pucnjeve. Naime, potvrdili su ono što je policija izvijestila o događaju.

- Kad smo čuli prasak pomislili smo da su petarde, a potom se čula vriska. S terase smo vidjeli turiste koji su se uznemirili. Otišli smo do tamo i vidjeli ranjenu djevojku i mladića. Ona je pokušala ući u hotel onako ranjena pa je pala na tlo. Mladić je također napravio nekoliko koraka i onda se srušio. Odmah smo zvali hitnu i policiju. Vjerujem da je bilo više od pet hitaca, bar prema onome što smo čuli, a pomislili smo da se radi o petardama. Napadač je pobjegao, a ona nam je rekla, iako u šoku, tko je napao. Koliko je nama poznato radi se o nekoj ljubavnoj aferi, kazao nam je jedan od trojice koji su prvi došli do ozlijeđenog para.

U Vrsaru smo doznali da je Brnos, razočaran prekidom veze dolazio kod bivše djevojke s ciljem da obnovi vezu koja je pukla sedam dana prije pucnjave, no očito da se nije radilo o obostranoj volji.

Policija i dalje moli građane koji imaju korisne informacije o počinitelju te njegovom kretanju da ih dojave policiji na brojeve telefona 533-039 ili 192. (IZVJEŠTAVA Mateo SARDELIN)










Podijeli: Facebook Twiter