Nastavlja se obracun s civilima u Homsu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijske snage bombardirale su u noci s utorak na srijedu pobunjenicke cetvrti u Homsu, a Crveni križ šesti dan za redom pokušava uci u Babu Amr, osvojeno pobunjenicko uporište u kojem se nastavlja obracun snaga sirijskog predsjednika Bašara al-Asada sa civilima.

Americki predsjednik Barack Obama izjavio je u utorak da je samo pitanje vremena kada ce al-Asad otici s vlasti, ali je dodao kako bi bilo pogrešno misliti da Sjedinjene Države mogu izvesti jednostranu akciju u toj zemlji.

Neovisnim promatracima nije dopušten ulazak u cetvrt Babu Amr otkako su je u petak ponovno zauzeli sirijski vojnici nakon cetverotjedne opsade, poticuci bojazan za sudbinu 4,000 civila koji su ostali u srušenom predgradu.

Lokalni oporbeni aktivisti prenose da su vojnici i pripadnici proasadove milicije noževima ubili deset muškaraca, ukljucujuci desetogodišnjeg djecaka iz obitelji Berni.

Medunarodni odbor Crvenog križa priopcio je da konvoj s humanitarnom pomoci od petka ceka dozvolu za ulazak u Baba Amr. "Još nismo uspjeli uci", rekao je glasnogovornik ICRC-a u Damasku Saleh Dabakkeh.


Podijeli: Facebook Twiter