Nastavlja se nasipavanje obale u Volmama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovih se dana nastavilo nasipavanje zemlje i kamenja na zemljištu iznad portica u banjolskim Volmama, ali i morske obale. Bespravni zahvati na državnom zemljištu i pomorskom dobru još je prije mjesec i pol dana inicirao Ivica Rosic, najveci investitor i graditelj apartmana u Volmama, o cemu smo i pisali.

Usprkos tome što je vec u svibnju opcina zatražila da Rosic obustavi radove, još jucer ujutro kamioni su iskrcavali materijal na put koji vodi do, ocito, buduce plaže, kao i na samu obalu koja je vec izravnana.

Do nacelnika Medulina Gorana Buica jucer do zakljucenja clanka nismo uspjeli doci, kao ni do njegovog zamjenika. Podsjecamo zato da je Buic u posljednjem razgovoru o ovom slucaju rekao da mu je Rosic jednom prilikom neformalno spomenuo da planira urediti dio obale, no nikad nije zatražio nikakvu suglasnost.

Tako je krcenje, nasipavanje i ravnanje na dijelu desetak tisuca kvadrata državnog zemljišta odradeno bez suglasnosti nadležnih tijela jer i za izgradnju plaže treba tražiti gradevinsku dozvolu.

Iako nismo uspjeli doci ni do Rosica, neslužbeno doznajemo da nije dobio potrebnu suglasnost Opcine Medulin.


Podijeli: Facebook Twiter