Nastavlja se izgradnja plinske mreže u Poreču

 U Vrsarskoj ulici uskoro i radovi na plinovodu (J. PREKALJ)
U Vrsarskoj ulici uskoro i radovi na plinovodu (J. PREKALJ)

Ovog tjedna nastavlja se širenje plinovoda u Poreču, i to u Vrsarskoj ulici i dijelu naselja Bolnica, doznajemo od Ognjena Ćosića, rukovoditelja pogona Poreč-Vrsar u pulskoj Plinari, operateru distribucijskog sustava Istre.

Na proljeće je izveden dio mreže u duljini od 1.500 metara, od rotora Žatika preko županijske ceste Novigrad - Vrsar do raskrižja kod Doma zdravlja te Ulicom Maura Gioseffija do Rivierine praonice rublja u Vlašićevoj, gdje je plin već u mreži i korisnici se na nju mogu priključiti.

- Ovih dana postavljamo plinsku mrežu u Vukovarskoj ulici u sklopu radova na kružnom toku Parens, što smo dogovorili s Gradom i izvođačem radova. Nakon toga, početkom tjedna startamo s postavljanjem plinske mreže u Vrsarskoj, gdje u radove idemo u koordinaciji s Istarskim vodovodom, nakon čega nastavljamo u ulicama Alekse Šantića i Petra Preradovića u naselju Bolnica. Ako teren bude išao na ruku izvođačima, ovaj dio bit će gotov do kraja godine, kaže Ćosić.

Dodaje da odmah potom počinju radovi u dijelu Gioseffijeve i Ulice Ive Andrića, a u idućoj godini u planu je i postavljanje mreže u Vlašićevoj te okolnim naseljima. Nakon toga startaju pripreme za drugu fazu izgradnje plinovoda prema južnom dijelu grada te Plavoj i Zelenoj laguni, koja čeka dobivanje potvrde glavnog projekta.

U prvoj fazi plinofikacije Poreča planirana je izgradnja 13 kilometara mreže, plus priključci, koja će obuhvaćati dio od rotora kod Elektroistre do rotora kod Kauflanda te dio naselja južno od Vlašićeve ulice.

- Zasad su na plinsku mrežu priključeni Rivierina praonica, ljekarna i Dom za starije i nemoćne, a imamo još zahtjeva građana, koji su u fazi projektiranja za kućne priključke, veli Ćosić. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter