Nastavlja se gradnja Histria Malla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradilište Histria Malla na Facinki nakon nekoliko mjeseci zatišja opet ce oživjeti buduci da je tvrtka Porec Centar u petak isplatila Gradu Porecu zadnju ratu za zemljište i komunalne doprinose za gradnju ovog najveceg šoping-centra u županiji.

Time je podmiren ukupan iznos od 70 milijuna kuna, koliko su tvrtku koštali troškovi zemljišta i komunalnih doprinosa te, kako najavljuju iz Porec Centra, projekt ulazi u završnu fazu. Uz podmirenje troškova, završeni su i pripremni radovi na terenu te se nastavlja s gradnjom centra, koji ce, prema najavama, biti završen i otvoren u lipnju sljedece godine.

Predsjednik Uprave Porec Centra Igor Paurevic nakon zadnje isplate Gradu istaknuo je da Istra, iako jedna od najrazvijenijih regija u Hrvatskoj, trenutno nema ponudu koja odgovara potražnji njenih stanovnika i posjetitelja te ovim 27 milijuna eura vrijednim projektom imaju namjeru otkloniti prazninu nepostojeceg modernog šoping-centra.

- Histria Mall ce nuditi veliki izbor modnih i luksuznih marki, a ujedno ce biti i mjesto okupljanja i druženja, mjesto za zabavu i opuštanje, rekao je Paurevic.

Zadovoljstvo nastavkom radova izrazio je i gradonacelnik Edi Štifanic, koji je istaknuo kako je rijec o zanimljivom projektu koji ima jednu od kljucnih uloga u razvoju Istarske županije i koji ce obogatiti i porecku turisticku ponudu.

Histria Mall bit ce prvi šoping centar na podrucju Istarske županije koji ce se protezati na 23.547 kvadrata bruto površine i koji ce imati 17 tisuca kvadrata prodajne površine i preko 650 parkirališnih mjesta. Iz Porec Centra isticu kako su vec potpisani ugovori s najmoprimcima za preko 60 posto kapaciteta centra te ce se u prvi put u regiji pojaviti neki od internacionalnih brendova poput Spara, New Yorkera, Deichmana i drugih. Prema najavama, novi ce centar omoguciti radna mjesta za više od 600 osoba.


Podijeli: Facebook Twiter