Nastavlja se gradnja Doma umirovljenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Direktor umaške komunalne tvrtke Komunela Adrijano Juriševic i vlasnik zagrebacke tvrtke Teh-gradnja, koja je posao dobila na natjecaju kao najpovoljniji izvodac, Ilija Beara, potpisali su u utorak u gradskoj upravi ugovor o nastavku izgradnje Doma umirovljenika.

Radi se o završnoj fazi vrijednoj 13,1 milijuna kuna s PDV-om tijekom koje ce biti dovršeni svi gradevinsko-obrtnicki radovi u unutrašnjosti i uredit ce se cjelokupan okoliš.

Kako je pred novinarima rekao umaški dogradonacelnik zadužen za komunalne djelatnosti Mauro Jurman, predviden rok za okoncanje ove zahtjevne faze je 240 kalendarskih dana, racunajuci od dana uvodenja izvodaca u posao, pri cemu se prvi korisnici u Domu ocekuju krajem 2013. godine.

Pritom ce se otvoriti pedesetak radnih mjesta za strucne osobe razlicitih profila - od službi medicinske njege, socijalnog rada i prehrambeno-tehnicke do službe za opce i racunovodstvene poslove.

- Nadamo se da cemo prije toga otvoriti dnevni centar. Velika je to investicija za Grad Umag, koja je u tijeku godinama i koju želimo privesti kraju za buducih 140 korisnika te ustanove. Do sada je sveukupno u tu zgradu uloženo 11 milijuna proracunskih kuna. Tomu pridodajemo 13 milijuna koji ce se sada potrošiti (nešto iz kredita, a ostalo su vlastita sredstva), zatim vrijednost zemljišta, slijedi trošak opremanja u sljedecoj fazi, pa dolazimo u konacnici do ukupnog iznosa investicije od oko 33 milijuna kuna s PDV-om, istaknuo je Jurman. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter