Nastaviti gradnju Ipsilona i tunela kroz Učku

Predsjedništvo istarskog HDZ-a (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Predsjedništvo istarskog HDZ-a (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Predsjedništvo istarskog HDZ-a zasjedalo je u Buzetu, a  njegov predsjednik Ivan Bubić, na konferenciji za novinare istaknuo je nekoliko aktualnih stavova koje HDZ Istre dijeli sa središnjicom. HDZ, veli Bubić, priprema gospodarske programe, a naročito ih bazira na investicijama jer bez investicija, posebno u proizvodnju, nema nove zaposlenosti niti izvoza.

- Na nivou županije podržavamo gospodarske projekte kao što su nastavak izgradnje Istarskog ipsilona, cestovnog i željezničkog tunela kroz Učku. Da bi efikasno poslovale, istarske pruge moraju se fizički spojiti sa hrvatskim prugama, čime bi se pruga Zagreb - Rijeka produžila do Bršice, a usudio bi se reći i do Pule jer može se komplementarno razvijati industriju i turizam i lučki promet, naglasio je Bubić.

- HDZ je u Istri nakon provedenih unutarstranačkih izbora krenuo žestoko i rezultat pokazuje da je i u izborima za europski parlament također dao jedan mali doprinos te ide prema cilju, a taj je da osvoji preko 20 posto glasova u Istarskoj županiji, nadovezao se dopredsjednik istarskog HDZ-a Mario Bratulić. Najavio je da pripremaju program obnove i razvitka Istarske županije, platformu djelovanja i na jesen će biti spremni prezentirati je na jedan potpuno drugačiji način.

- Ne želimo biti foteljaši kao kolege iz SDP-a, koji su se zbrinuli na raznim pozicijama, a nema ništa od projekta poput Istarskog ipsilona, sada pokušavaju nekim istarskim gradovima uzeti industrijske zone, da ne spominjemo da za vrijeme aktualne vlasti nije podijeljen niti jedan hektar poljoprivrednog zemljišta, istaknuo je Bratulić. Pozvao je također istarskog župana da pokrene borbu za radna mjesta i projekte u Istri.

Predsjednica buzetskog HDZ-a ujedno dopredsjednica istarskog HDZ-a Mirta Ćaleta, govorila je o zdravstvu te rekla da ukoliko je netko cijenjen i dobar liječnik specijalista to ne znači da može dobro voditi i ministarstvo što se pokazalo i u slučaju bivšeg ministra. - Napravio je najdužu listu čekanja, izjednačio bolnice neovisno radi li se o bolnici na otoku, u Istri ili u Zagrebu, a to ne može biti tako, istaknula je Ćaleta. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter