Nastavak tradicije njegovanja klapske pjesme

Renomirani gosti – klapa Bukaleta iz Pazina (L. JELAVIĆ)
Renomirani gosti – klapa Bukaleta iz Pazina (L. JELAVIĆ)

Dvadesetim susretom klapa i vokalnih skupina u Marušićima je nastavljena tradicija kojom organizatori i sudionici daju doprinos njegovanju klapske pjesme.

- Do sada je na ovim susretima nastupilo 188 klapa s oko 1.400 pjevača. Na pozornici u Marušićima nastupale su renomirane klape s Krka, Lošinja, iz Senja, Pule, Rijeke, Kastva, Slovenije i iz drugih krajeva. Drago nam je da smo uspjeli održati zanimanje za klapsku pjesmu o čemu svjedoči i večerašnji velik broj posjetitelja, rekao je u ime organizatora Elvino Jurjević, zahvaljujući se svima koji su pomogli održavanje ove tradicionalne manifestacije.

Susret su najavili domaćini, klapa Kornarija, jedna od najstarijih klapa u Hrvatskoj. Otpjevali su pjesmu "Birikin" njihovog dugogodišnjeg voditelja i pokretača mnogih glazbenih manifestacija ovakvog tipa, pokojnog Lina Šepića, kojemu je bio posvećen ovaj jubilarni susret. Osim klape Kornarija, na jubilarnom 20. susretu nastupile su klape Castrum Veneris iz Kaštela, Rožice iz Marušića, Speranza iz Krasice, Kaštelanke iz Kaštela, Solinar iz Portoroža i Bukaleta iz Pazina.

Između nastupa klapa pjesme na čakavici recitirali su učenici OŠ Mate Balote iz Buja, dok je Martin Zelenko predstavio svoj rad o parku skulptura u Marušićima. Završnica ove večeri pripala je gostima – glazbenoj skupini Evergreen iz Momjana. Organizatori ove večeri bili su KUSD Bratstvo i Mjesni odbor Marušića uz potporu Pučkog otvorenog učilišta Buje te niza sponzora. (Napisao i snimio Luka JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter