Nastavak suđenja za ubojstvo na motosusretu

Ubojstvo se dogodilo na motosusretu u organizaciji Indiansa (M. SARDELIN/arhiva)
Ubojstvo se dogodilo na motosusretu u organizaciji Indiansa (M. SARDELIN/arhiva)

Ispitivanjem dvojice svjedoka, Nejca Zupančića, slovenskog državljanina iz Krasnika, predsjednika motokluba Firestarters, i Davora Dajčića s Poreštine, predsjednika motokluba Indians, jučer je nastavljeno suđenje slovenskim državljanima Adnenu Budimoviću za ubojstvo Aleksandra Vidnjevića te Goranu Iliću i Primožu Požunu za sudjelovanje u tučnjavi.

Pred vijećem suca Županijskog suda Zdravka Garića Zupančić je ispričao da je na motosusret došao u petak na subotu, motorom, te je dovezao i sada pokojnog prijatelja Izaka.

S njima je došao i Primož Požun koji je također član Firestartersa. Svjedok je opisao da su se došli zabaviti na motosusret u Sv. Marinu i da su subotu poslijepodne i navečer proveli pijući za šankom. Budimovića i Ilića je poznavao od ranije jer ih je viđao na motosusretima.

- Da se nešto dogodilo shvatio sam tek kada sam vidio plava rotacijska svjetla na plaži. Ne znam što se tamo događalo. Tek sam u policijskoj postaji saznao da je netko uboden, kazao je svjedok.

Dajčić, predsjednik kluba koji je organizirao motosusret, rekao je da se nalazio kod bine kada su mu javili da je na plaži došlo do nekog sukoba, da je netko uboden. Pobrinuo se da se raščisti put za nesmetani prolazak vozila Hitne pomoći i otišao do plaže.

- Neka mi nitko ne zamjeri, nemojte misliti da bih ikoga vrijeđao na nacionalnoj osnovi, ali bilo je komentara "tko će drugi nego Cigo…"  Netko drugi je rekao da je to napravio neki Slovenac koji je pobjegao, a bilo je govora i da je čovjek pao na stijene i sam se ozlijedio, kazao je Dajčić.

- Primoža, čiji je nadimak Osa smo predali policiji jer su neki rekli da je on u tome sudjelovao. Policajci su nam rekli da donesemo osobne iskaznice tih Slovenaca pa smo ih uzeli i predali njima, kazao je između ostalog Dajčić. (M. KOŠTA)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter