Nastavak slikarskih Dijaloga Fulvija Juričića

Izložba Fulvija Juričića u ECPD-u (A. KANCELAR)
Izložba Fulvija Juričića u ECPD-u (A. KANCELAR)

Još dva tjedna sjedištu Regionalnog centra za razvojne studije (ECPD - European center for peace and development), na pulskoj Rivi, iza Augusotovg hrama, moći će se razgledati izložba slika akademskog slikara Fulvija Juričića iz ciklusa "Dijalozi" koja je otvorena u sklopu proslave Dana Grada. Izložbu je otvorila Iva Gašparić napomenuvši da je Juričić poznati slikar o kojem su pisali Maković i Maroević.

- On je tih čovjek, a ipak se njegove slike zovu "Dijalozi", primijetila je Gašparić koja se sjetila pjesme "Nafta" grupe Let 3. Nafta je crna, a crna u sebi sadrži cijeli spektar boja, pa tako i te Juričićeve slike, koje su uglavnom crne, predstavljaju tu njegovu punoću. "Imam utisak kao da se svađaš sa slikama", obratila se Gašparić autoru. "Njegove slike daju mir, to je jedan zen, to su slike koje su umjetnost same po sebi", zaključila je ona.

Juričić je objasnio da na ovom ciklusu radi već nekoliko godina, a započeo je probnim otiscima na offsetu. Na slikama ima crne boje u kojoj se skrivaju slova koja formiraju nizove riječi, ali koje su, međutim, nerazumne i zapravo ne znače ništa. Inače, ideja je da ovaj prostor u kojem se održava ova izložba, a koji je otvoren u srpnju prošle godine, bude stalno na raspolaganju slikarima, književnicima, glazbenicima, a može biti zanimljiv i turistima. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter