Nastavak "Nema" - "Potraga za Dory"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kompanija Disney objavila je u utorak da će nakon 12 godina snimiti nastavak animiranog megahita "Potraga za Nemom", dobitnika Oscara 2003., koji će se u kinima pojaviti krajem 2015. i biti naslovljen "Potraga za Dory".

Dory je druželjubiva ribica, Nemova prijateljica, kojoj je glas u originalnom filmu dala Ellen DeGeneres (u hrvatskoj sinkronizaciji Suzana Nikolić). Iako će se u novom crtiću pojaviti svi glavni likovi iz originala, uključujući Nema i Merlina, priča će biti fokusirana na Dory, objavili su Disney i Pixar. Još, međutim, nije poznato hoće li i njima glasove dati glumci koji su to učinili u prvom dijelu (Albert Brooks i Willem Dafoe).

"Čekala sam ovaj dan dugo, dugo", rekla je DeGeneres u priopćenju. "Vrijedilo je čekati, scenarij je fantastičan. Ima sve ono što sam voljela u prvom dijelu, puno srca, puno smijeha, a sada i više Dory", kazala je.

"Potraga za Nemom" zaradila je oko 920 milijuna dolara u kinima diljem svijeta. Impresivno za animirani film u koji je uloženo deset puta manje. Godine 2003. "Nemo" je osvojio Oscara za najbolji animirani film. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter