Nastavak kultnog filma "Divan život" u kinima 2015.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Filmski klasik Franka Capre iz 1946. godine, s Jamesom Stewartom u glavnoj ulozi "Divan život" (It's a Wonderful Life) dobit će svoj nastavak pod nazivom "It’s a Wonderful Life: The Rest of the Story", a u kinima bi se trebao naći za blagdane 2015.

Scenarij za nastavak ovog kultnog filma napisali su Bob Farnsworth i Martha Bolton, a u produkciji će surađivati kuće Star Partneri i Hummingbird Prods.

Nastavak pod nazivom "It’s a Wonderful Life: The Rest of the Story" financira Allen J. Schwalb iz proucentske kuće Star Partners koji će ga ujedno i producirati zajedno s Bobom Farnsworthom. Cilj ovog dua je da se film nađe u kinima za blagdane 2015., ističe na internetskim stranicama časopis Variety.

"Priča novog filma zadržava duh originala - svaki život je važan dokle god imaš prijatelje, rekao je Farnsworth.

Naime, radnja originala zasnovana je na pripovijetki "The Greatest Gift" ("Najveći dar") američkog književnika Philipa Van Doren Sterna.

Glavni junak filma, George Bailey (Stewart), poslovni je čovjek na rubu samoubojstva na sam Badnjak. Georgea su pritisli brojni problemi, a kap koja je prelila čašu bila je gubitak značajne svote novca, 8000 dolara, koje je zabunom ispustio. Tada se pojavljuje njegov anđeo čuvar Clarence (Henry Travers), koji ga želi odgovoriti od čina, pokazujući mu kako bi njegov grad, obitelji poznanici izgledali da se nikad nije rodio. Pokazao mu je, da je njegov život dragocijen i mnoga dobra se ne bi dogodila, da se nije rodio.

Karolyn Grimes koja je u originalu tumačila Baileyjevu kćer Zuzu, vratit će se u nastavak filma kao anđeo koji pokazuje Baileyjevom unuku, koji se također zove George Bailey, kako bi svijet izgledao da se nikada nije rodio.

Grimes je poznata po rečenici u originalu "svaki put kad čuješ zvono, jedan anđeo dobije krila.

"Film će zadržati osjećaj originala, i to se jednostavno mora podijeliti", rekla je Grimes. Pročitala sam 20-ak scenarija tokom ovih godina za nastavak originala, ali niti jedan nije bio dobar. Scenarij Boba Farnswortha i Marthe Bolton je prekrasan i odmah sam poželjela biti uključena u njihovu verziju".

Kasting za glavnu ulogu Baileyjevog unuka neće se održati do veljače iduće godine, no producenti su već započeli pregovore s članovima ekipe originala Jimmyjem Hawkinsom koji je glumio Tommyja Baileya i Carol Coombs koja je utjelovila Janie Bailey, o mogućnostima repriziranja uloga.

Producenti intervjuiraju potencijalne režisere i planiraju snimiti većinu filma u Louisiani. Nastavak će koštati između 25 i 35 milijuna dolara.

"Divan život" bio je nominiran za pet Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, no izgubio je od filma "Najbolje godine naših života" (The Best Years of Our Lives).

"Divan život" je jedan od najpoznatijih i najemitiranijih filmova svih vremena. Redovito se prikazuje za Božić na televizijskim postajama širom svijeta. Premda danas ima status klasika, film je u vrijeme nastanka loše prošao na kino-blagajnama i donio puno problema svom autoru Franku Capri.

Američki filmski institut uvrstio je film među 100 najboljih filmova ikad snimljenih. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter